Kegyetlenül bevasaljuk: ki emlékszik, mit ígért Rossi és Szoboszlai továbbjutás esetén?

2024. június 25. 14:30

Már kedden este biztossá válhat a magyar válogatott Eb-nyolcaddöntős szereplése!

2024. június 25. 14:30

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A labdarúgó Eb-t körüllengő nagy matekozás közben gyorsan ugorjunk vissza az időben május közepére! Ne feledjük, Marco Rossi szövetségi kapitány meglepő ígéretet tett arra az esetre, ha a labdarúgó-válogatott továbbjut az Eb-csoportjából.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz szakember úgy fogalmazott:

Ha továbbjutunk a csoportból, körbebiciklizem a Balatont”

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik bringája nyergében
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Lehet, hogy szükségem lesz egy hétre is ehhez, de körbetekerem” – tette hozzá humorosan.

A csapat, az csapat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a különleges ígéretre a válogatott csapatkapitánya is reagált. Szoboszlai Dominik kommentben csak annyit fűzött hozzá, hogy „akkor viszont mindenki megy”.

Az ígéret szép szó!

Nos, ha ma este az angolok is úgy akarják, és legyőzik Szlovéniát, akkor irány az Eb-nyolcaddöntő! A stáb lassan pumpálhatja a kerekeket...

A srácok fejében mindenesetre ott motoszkál a megvalósítás gondolata, hiszen a németországi edzőtáborban töltött napokat is igyekeztek a „felkészülés” szolgálatába állítani. A felső képen az akkor még egészséges Varga Barnabás és Szoboszlai Dominik is bringára pattant a csapat edzése előtt a németországi Weiler-Simmerbergben, de elkezdték a hangolódást a többiek is.

Mint arról beszámoltunk, ha a B-csoportból nem jut tovább a kétpontos csoportharmadik (Horvátország), a mieink az F-csoport győztesével, Portugáliával találkoznak a nyolcaddöntőben.

Ha Anglia kedd este legyőzi Szlovéniát, már össze is jön a magyar továbbjutás, ebben az esetben július 1-jén (jövő hétfőn) léphetünk pályára Frankfurtban. Hozzá kell azonban tenni, hogy ha az angolok nagy különbséggel vernék meg a szlovénokat (minimum három góllal), azzal még reményt adhatnának a horvátoknak is.

Érdekes, hogy a portugálokkal 2016-ban és 2021-ben is játszottunk az Eb-csoportban: előbb Lyonban emlékezetes 3–3-as döntetlent (Gera szépségdíjas góljára Dzsudzsák duplája tett rá egy lapáttal, az ellenfélnél Nani találatát pedig Cristiano Ronaldo toldotta meg egy duplával), Budapesten pedig úgy kaptunk ki 3–0-ra, hogy a 84. percig döntetlenre álltunk. Ha összejönne a portugálok elleni csörte, Szoboszlai Dominik a gyerekkori példaképe, Cristiano Ronaldo ellen léphetne gyepre...

Ezt is ajánljuk a témában

Milyen az élet, 2009-ben a régi Puskásban, azaz a Puskás Ferenc Stadionban Szoboszlai még játékoskísérő volt a portugálok elleni vb-selejtezőnkön...

A magyar csapatkapitány már többször tett róla említést, hogy az ötszörös aranylabdás portugál zseni volt az idolja gyerekként, nos, Frankfurtban csapatkapitányként vezethetnék ki egymás ellen a válogatottjaikat!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kishal
2024. június 25. 16:15
Gyanítom, Rossi mester ezt máshogy képzelte. A csoportellenfeleket legázolva, adrenalintól átizzadva, mámorosan. A kínkeserves továbbjutás után a luzitánok jól kipicsáznak minket, aztán ecetes szivaccsal a szájában golgotajárás lesz minden kilométer.
tavirozsa2
2024. június 25. 15:39
"Milyen az élet, 2009-ben a régi Puskásban, azaz a Puskás Ferenc Stadionban Szoboszlai még játékoskísérő volt a portugálok elleni vb-selejtezőnkön... A magyar csapatkapitány már többször tett róla említést, hogy az ötszörös aranylabdás portugál zseni volt az idolja gyerekként, nos, Frankfurtban csapatkapitányként vezethetnék ki egymás ellen a válogatottjaikat!" Ez csúcs...😁🇭🇺
gilou-au-clavier
2024. június 25. 15:00
Szurkolok nekik, de azért igencsak necces a továbbjutás, erre verni ilyen hangerővel. Ha rúgtak volna 5-6 gólt, és saját jogon, második helyen jutnak tovább, akkor igen, jogos volna a mellverés.
dimaggio
2024. június 25. 14:53
Remélem lesz rá ideje .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!