Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Ki is lehetne más? Eldőlt, továbbjutás esetén ki lehet a nyolcaddöntős ellenfelünk!

2024. június 24. 23:54

A B-csoport eredményei kiválóan alakultak a magyar válogatott szempontjából.

2024. június 24. 23:54

Fotó: Marco Rossi Facebook-oldala

Mint arról beszámoltunk, a spanyolok legyőzték az albánokat hétfő este, Olaszország pedig a 98. percben döntetlenre mentette a horvátok elleni rangadót. Ezzel eldőlt, hogy a B-csoport harmadik helyén záró Horvátország két pontjával szinte biztosan búcsúzik az Eb-től, így a magyar válogatott lépett egyet előre a legjobb csoportharmadikok között.

Ezt is ajánljuk a témában

A B-csoportból tehát szinte biztosan nem jut tovább a csoportharmadik, a horvátoknak egészen elenyésző esélyük van, amibe kapaszkodhatnak. Ha kiesnek,

AZZAL Eldől, hogy továbbjutás esetén az F-csoport győztesével, azaz Portugáliával találkoznánk a nyolcaddöntőben.

Ha Anglia kedd este legyőzi Szlovéniát, már össze is jön a magyar továbbjutás, ebben az esetben július 1-jén (jövő hétfőn) léphetünk pályára Frankfurtban. Hozzá kell azonban tenni, hogy ha az angolok nagy különbséggel vernék meg a szlovénokat (minimum három góllal), azzal még reményt adhatnának a horvátoknak is.

Érdekes, hogy a portugálokkal 2016-ban és 2021-ben is játszottunk az Eb-csoportban: előbb Lyonban emlékezetes 3–3-as döntetlent (Gera szépségdíjas góljára Dzsudzsák duplája tett rá egy lapáttal, az ellenfélnél Nani találatát pedig Cristiano Ronaldo toldotta meg egy duplával), Budapesten pedig úgy kaptunk ki 3–0-ra, hogy a 84. percig döntetlenre álltunk. Ha összejönne a portugálok elleni csörte, Szoboszlai Dominik a gyerekkori példaképe, Cristiano Ronaldo ellen léphetne gyepre...

Mint ismert, Magyarország vasárnap este Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával verte meg Skóciát, ezzel az A-csoport harmadik helyén zárt, és bizakodhat a legjobb 16 közé jutásban!

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kpkpkp
2024. június 26. 03:30
Román nyerjen 1 nyamvadt góllal, ÉS belga nyerjen legalább 2 góllal, akkor ukrán 3. hely van Ficó kiesés, a magyar meg továbbjut! Sajnos a román egy döntetlennel is sima második a csoportban, míg győzelemmel sem első, amennyiben a belga is nyer, ergó nem fogják szaggatni magukat a győzelemért, pláne hogy ezzel a magyarokat segítenék! :(((
Reszelő Aladár
2024. június 25. 09:24
Hát ha van két válogatott, akik ellen nem szeretünk játszani, az a holland meg a portugál. De persze ne legyen válogatós az ember, jussunk tovább, aztán lesz ami lesz. Ne feledjük, hogy hogy egy ma esti angol siker Rossinak egy Balaton körüli bringázást jelent majd, ahova az egész csapat elkíséri. Esetleg szurkolók ezrei is csatlakoznak hozzájuk pár km-re.
antal-2
2024. június 25. 08:39
Esetén....ez az éjjel esetén érhet véget...
5m007h 0p3ra70r
2024. június 25. 08:34 Szerkesztve
A 16-ban már szép summát fizetnek a meccsért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!