Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Köszönjük, Olaszország! A 98. percben kiénekelték a sajtot a horvátok szájából!

2024. június 24. 23:04

A magyar válogatott hálás lehet az olaszoknak, akik döntetlenre mentették a horvátok elleni rangadót. Marco Rossi Olaszországból kapott segítséget.

2024. június 24. 23:04

Fotó: Ronny Hartmann/AFP

A horvátok léptek fel kezdeményezőbben az olaszok elleni zárókörben, mert ők voltak eredménykényszerben, ám a kapuk ezzel együtt sem sűrűn forogtak veszélyben. Mint ismert, Modricék egyetlen ponttal szerénykedtek, így csak győzelemmel tudták életben tartani továbbjutási reményeiket.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olaszok a hagyományos, biztos védekezésre építő játékukat vették elő, amelytől a találkozó elején csak ritkán tudták őket eltántorítani a „kockásmezesek”. Aztán ahogy telt az idő, úgy bátorodtak fel a kékek, és dolgoztatták meg egyre többször Livakovicot, de gól nem esett az első játékrészben.

A második félidő elején viszont felpörögtek az események:

a szünetben beszálló Frattesi kezezése miatt az 54. percben büntetőhöz jutottak a horvátok, Modric lövését azonban védte Donnarumma.

Egy perccel később egy beadás után újabb bravúrt mutatott be az olasz kapus, a kipattanóra éppen Modric érkezett a legfrissebben, és a léc alá lőtt – megszerezték a vezetést a horvátok.

A folytatásban mindent bevetettek az olaszok az egyenlítés érdekében, de semmi sem jött össze – a meccs hajrája pedig már a horvátok időhúzásáról szólt, akik ölték az időt, hogy kihúzzák a nyolcperces hosszabbítást.

A végén azonban nem jártak sikerrel: a 98. percben egy gyors ellencsapás végén Zaccagni parádésan tekert Livakovic hálójába!

Magyar szempontból ez rendkívül szerencsés fordulat, mert így a B-csoport harmadik helyén záró Horvátországnak mindössze két pontja van, így megelőzzük őket a legjobb harmadikok összevetésében! A négypontos olaszok a második helyen jutottak tovább, a horvátok két ponttal pedig szinte biztosan búcsúztak...

Európa-bajnokság 2024, Németország
B-csoport, 3. forduló, Lipcse
Horvátország–Olaszország 1–1 (0–0)
gólszerzők: Modric, illetve Zaccagni

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. június 25. 07:57
Na szóval Lipcse hazai pálya nekünk.
llnnhegyi
2024. június 25. 03:15
A BMV sofőrje CIA ügynök?
survivor
2024. június 25. 02:08 Szerkesztve
Na mi van ? Jobbak vagxunk a horvatoknál ? Pontszámban is...? Grazie Italia !
states-2
2024. június 25. 00:57
Dupla öröm, egyébként is utálom a horvátokat, még holnap az angolok kellenének, de félek tőlük, mert minden világversenyen szarok, most is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!