Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Erőszakos magyar huligánok” – Németország főrendőre szerint a terror és az Eb-re utazó magyar szurkolók veszélyesek

2024. június 12. 17:59

Németország országos rendőrfőkapitánya szerint az iszlamista terror a legnagyobb veszély, de azért a magyaroktól is tartani kell. Így fogadja honfitársainkat az Eb-rendező.

2024. június 12. 17:59
Budapest, 2024. március 22.
Magyar szurkolók a Magyarország - Törökország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 22-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Magyarországról is érkezhetnek erőszakos huligánok a német városokba” – jelentette ki a német országos rendőrfőkapitány, Ralf Kusterer Baden-Württemberg és Rajna-vidék-Pfalz tartományok regionális közszolgálati médiuma, a Südwestrundfunk beszámolója szerint. A német főrendőr elmondta, hogy a „magyar huligánok” a  közösségi médiában már be is jelentették, hogy milyen koreográfiával készülnek a június 19-én Stuttgartban rendezett német válogatott elleni meccsre. 

Kusterer szerint a „magyar huligánok” már a 2021-es Európa-bajnokságon is felháborodást keltettek, és ezzel kell számolniuk a mostani Eb-n is. 

„Több mint 5000 rendbontó, ez kihívás lesz a rendőrség számára” – fogalmazott. 

PRODUCTION - 08 March 2024, Baden-Württemberg, Stuttgart: Ralf Kusterer, Chairman of the German Police Union Baden-Württemberg, gives an interview at the union's headquarters in Stuttgart.
Ralf Kusterer, a német országos rendőrfőkapitány magyarveszélyre figyelmeztet
Forrás:  Bernd Weißbrod / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A magyar szurkolók viselkedése miatt a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) a 2021-es Eb-n ezért megbüntette az UEFA – idézte fel a német rendőrfőnök. Kustere elmondta, hogy annak érdekében, hogy Stuttgartban az Európa-bajnokság idején képesek legyenek a legmagasabb szintű biztonságot garantálni, a város és a rendőrség hónapok óta dolgozik egy biztonsági terven. A héten az MHP Arénában tartott nagyszabású gyakorlaton a rendőrök és a mentők azt gyakorolták, mit kell tenni terrorakció esetén.

Példátlanul szigorú büntetést szabott ki Magyarországra az UEFA 2021-ben

A 2021-es (2020-as) Európa-bajnokságon a német, a francia és a portugál válogatott ellen játszott mérkőzéseinket tapasztalt „diszkriminatív viselkedés” miatt az UEFA példátlanul kemény büntetést szabott ki  Magyarországra. Az indoklás szerint a magyar szurkolók egy részének a franciák elleni meccsen tapasztalt rasszista, és a németek elleni meccsen tapasztalt homofób bekiabálásai és egyebek miatt sújtotta szankciókkal a válogatottat. Az ítélet alapján a nemzeti együttes három soron következő itthoni UEFA-rendezésű mérkőzését zárt kapuk mögött kellett lejátssza, az MLSZ pedig egy 100 ezer eurós pénzbüntetést kapott, és arra kötelezték, hogy az UEFA „Egyenlő játék” molinóját kifüggessze a válogatott mérkőzésein. Az Európai Labdarúgó-szövetség végül a magyar fél fellebbezését követően minimális mértékben enyhített az ítéleten: a harmadik zárt kapus meccset két évre felfüggesztette.

Ezt is ajánljuk a témában

A német rendőrségnek úgy tűnik valami „beakadt” a magyar szurkolókkal kapcsolatban, hiszen emlékezetes, hogy tavaly márciusban 

a német hatóság emberei megállították a Bayer Leverkusen-Ferencváros Európa-Liga meccsre tartó vendégdrukkereket szállító vonatot, mindezt azzal indokolva, hogy a vonat „veszélyt jelent” Németországra nézve.

Ezt is ajánljuk a témában

Azért megnyugodhatuk, nem a magyarok, hanem a terror jelenti a legnagyobb veszélyt

De a Südwestrundfunk szerint nem csak az „erőszakos magyar futballszurkolók” aggasztják az országos rendőfőnököt. „A legnagyobb veszélyt az iszlamista terror jelenti” – jelentette ki Kusterer. Úgy véli, az Európa-bajnokság mindenekelőtt a rendőrséget fogja próbára tenni. Ennek ellenére állítása szerint a 2024-es UEFA Eb idejére idején elegendő rendőri erő áll rendelkezésre a helyszíni a biztonság garantálásához.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. június 17. 13:02
A náci főrendőr megint előre ítélkezik és arra készül, hogy (mint Münchenben) megint megvereti a magyar szurkolókat...
néhai Ch.Pilot
2024. június 17. 01:21
Nyugat-Európára ráfér az atomháború. Bőven.
budzsak
2024. június 14. 13:28
Érdekes: metropol.hu/sport/2024/06/mar-vasarnap-johet-az-armageddon-oriasi-balhetol-tartanak-az-eb-n?utm_source=ripost.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=ott-group-topPV-05 Biztosan vajdasági magyarok! A békés belgrádi szerbek és a még békésebb angol szurkolók nem csinálnak olyat.
Turán
2024. június 13. 14:14
Meg is lesztek baszva...😁😁😁
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!