Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Eldőlt, ki lesz a magyar válogatott első számú kapusa az Európa-bajnokságon!

2024. június 05. 13:03

Írországban Gulácsi és Dibusz is egy-egy félidőt kapott.

2024. június 05. 13:03

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint ismert, hónapok óta lázban tartja a hazai fociszurkolókat, hogy kivel kezdődjön a labdarúgó-válogatott összeállítása, azaz Dibusz Dénes vagy Gulácsi Péter kezdjen a nemzeti csapat kapujában. Marco Rossit régóta faggatják a riporterek, hátha felfedi a lapjait – az olasz szakember legutóbb kínjában már egy erőltetett viccel próbálta porlasztani a felelősséget.

Kapus nélkül játszunk majd, így megúszom a döntést”

– mondta a válogatott szövetségi kapitánya. 

Ezt is ajánljuk a témában

Dibusz vagy Gulácsi?

Dibusz a bajnoki címvédő Ferencváros kapusa, aki végigvédte az Eb-selejtezőket, gyakorlatilag hiba nélkül, sőt, mi több, számtalan bravúrral tartotta a lelket a hátsó alakzatban. A 33 éves hálóőr Írországban a második félidőben kapott lehetőséget Marco Rossitól.

Gulácsi a Bundesliga negyedik helyén végző RB Leipzig kapusa, aki elhúzódó sérülése után lendült ismét formába, tavasszal a lipcsei együttesnél is visszavette a helyét a gólvonalon. Az előző Eb-t végigvédte, Írországban a kezdőcsapat tagja volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Megvan a döntés!

A dublini meccset követően, a hajrában gólt kapó Dibusz Dénes újságíróknak kifejtette, hogyan élte meg az írországi kudarcot.

„Sajnos úgy szakadt meg a veretlenségi sorozatunk, hogy gyakorlatilag magunkat vertük meg. A végén összehoztuk magunknak a második gólt: próbáltuk lejátszani a szögletet, de az ellenfél beleblokkolt kétszer is és ketten vezették rám a pálya közepétől a labdát.

Még annyira sem volt szerencsénk, hogy hárítsak, a lábamról a kapuba perdült a labda.

Több ki-ki szituációból is rosszul jöttünk ki, ha az egyik nem úgy alakul, ahogy, nem kapunk gólt. Nagyjából ikszes mérkőzésnek éreztem belülről” – fogalmazott a Magyar Nemzetnek a 36-szoros válogatott Dibusz, majd hozzátette:

„Amikor Marco Rossi szövetségi kapitány jónak látja, nyilvánosságra hozza és közli mindenkivel, ki véd. Mi már tudjuk a döntését, ismertette velünk, mi a terv a felkészülési mérkőzésekre, illetve az Európa-bajnokságra” – erősítette meg Dibusz Dénes.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurex
2024. június 12. 05:34
Akárki véd megszívja :)
cutcopy
2024. június 05. 16:11
"Kapus nélkül játszunk majd, így megúszom a döntést” Hát az írek ellen simán játszhattunk volna kapus nélkül, két kaput eltaláló labda - két gól..
Jajdejónekünk
2024. június 05. 16:01
1. Tehát nem derül ki semmi a cikkből. 2. Azért nem hinném, hogy a fél ország emiatt nem tudott volna aludni. Sztem úgy vagyunk vele, hogy drukkolunk a magyar csapatnak, benne a kapusnak, bárki legyen is.
Jajdejónekünk
2024. június 05. 16:01 Szerkesztve
1. Tehát nem derül ki semmi a cikkből. 2. Azért nem hinném, hogy a fél ország emiatt nem tudott volna aludni. Sztem úgy vagyunk vele, hogy drukkolunk a magyar csapatnak, benne a kapusnak, bárki legyen is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!