Lezárult egy fejezet: kivonultak az ukránok Avgyijivkából

2024. február 17. 08:50

Az ukrán vezérkar pénteken azt jelentette, hogy az elmúlt 24 óra alatt az orosz csapatok 33 támadást hajtottak végre Avgyijivka ellen.

2024. február 17. 08:50

Kivonják az ukrán egységeket a negyedik hónapja orosz ostrom alatt tartott kelet-ukrajnai Avgyijivkából – jelentette be Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szombat hajnalban.

Olekszandr Szirszkij azt mondta Facebook-oldalán, hogy a bekerítés elkerülése, valamint a katonák életének és egészségének megőrzése érdekében úgy döntött,

kivonja az ukrán egységeket a városból.

A főparancsnok hozzátette, hogy a csapatok „kedvezőbb állásokba” vonulnak vissza.

A kivonulásra egy nappal azután került sor, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken ismét Nyugat-Európába utazott, remélve, hogy ráveheti országa nyugati szövetségeseit további katonai segítségnyújtásra.

Az ukrán vezérkar pénteken azt jelentette, hogy az elmúlt 24 óra alatt az orosz csapatok 33 támadást hajtottak végre Avgyijivka ellen.

Az oroszok tavaly október óta próbálják elfoglalni a várost.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2024. február 17. 19:57
Az oroszoknak bele kell húzni, mert Ukrajna területének még csak 17-18 százalékát foglalták el, miközben az amerikai (USA) befektetők által finanszírozott nyugati cégek kezében az ukrán termőföldek 28 százaléka, a kínaiakéban pedig 8 százaléka van. Tehát a termőföldeket tekintve az oroszok még szarabbul állnak.
Akitlosz
2024. február 17. 18:49
Dehogy vonultak ki! Meghaltak vagy fogságba estek. Nincsen hol kivonulni. Novemberben még itt a hírekben kiröhögték az oroszokat amiért Avgyejevkánál támadnak, ahol a legerősebb volt az ukrán védelem. Aztán ebből is nagy orosz győzelem lett.
régilaci
2024. február 17. 14:23
Valójában ez ukrán siker. Mármint nem a kivonulás, hanem az, hogy eddig kitartottak. Jelentős orosz erőt kötöttek le, és nem jelentős a területi veszteség.
TOM66
2024. február 17. 14:06
Én annak is örülnék,ha Magyarországról kivonulnának! :-))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!