A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Zelenszkij: Európában újra megjelentek a koncentrációs táborok

2024. június 07. 14:05

„Az orosz rezsim nem lát korlátokat maga előtt, és lassan már Európa sem lesz elég neki” – mondta az ukrán elnök pénteken Párizsban a francia Nemzetgyűlésben.

2024. június 07. 14:05

Nyitókép: MUSTAFA YALCIN / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Európa ma már nem a béke kontinense, és Oroszország támadása nem fog megállni Ukrajna határainál – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken Párizsban a francia Nemzetgyűlésben.

Újra európai városok pusztulnak el, falvakat égetnek fel. Európában újra megjelentek a koncentrációs táborok, a deportálások, felütötte fejét a gyűlölet”

– fogalmazott az ukrán államfő, aki Vlagyimir Putyin orosz elnököt a kontinens és Ukrajna közös ellenségének nevezte. „Ma ez a háború Ukrajna ellen zajlik, de holnap más országok is célponttá válhatnak, és már világosan látható, kire irányul ez az agresszió: a balti államokra, Lengyelországra, a Balkánra. Az orosz rezsim nem lát korlátokat maga előtt, és lassan már Európa sem lesz elég neki” – mondta Zelenszkij utalva Moszkva szíriai katonai akcióira, illetve az egyre fokozódó orosz befolyásra a Száhel-övezetben.

Az ukrán elnök megköszönte Franciaország Ukrajnának nyújtott katonai támogatását,

és reményét fejezte ki, hogy mihamarabb megérkeznek a francia vadászgépek Ukrajnába.

Emmanuel Macron francia elnök csütörtök este jelentette be, hogy Franciaország Mirage 2000-5 típusú vadászrepülőket fog szállítani Ukrajnának. Macron a normandiai partraszállás 80. évfordulója alkalmából tartott megemlékezés helyszínén nyilatkozva elmondta: a vadászgépek ukrán pilótáit Franciaországban fogják kiképezni még az idén, és Párizs további 4500 ukrán katona kiképzést is tervezi.

Ezt is ajánljuk a témában

„Most – csakúgy mint 80 évvel ezelőtt – megmutathatjuk az egységünk, a szövetségünk és a közös értékeink erejét. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a mostani együttműködésünkre 80 év múlva győzedelmes küzdelemként tekintsenek majd vissza” – mondta Zelenszkij.

A több mint két éve tartó háború kimeneteléről szólva az ukrán elnök azt állította, az utóbbi hetek orosz előretörései ellenére Ukrajna még mindig képes lehet a győzelemre.

Ez a küzdelem válaszúthoz érkezett. Az igazságos béke érdekében még többet kell tenni”

– jelentette ki Zelenszkij, hozzátéve, hogy „ezt nem szemrehányásnak szánja, de a gonosz legyőzéséhez ma többet kell tenni, mint tegnap”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-164
2024. július 26. 15:59
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­­­k­­e­­l­d­­ ­a­­ ­s­­z­­e­­x­­i­­­ ­­­p­u­n­­­c­­i­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
difluss
2024. június 11. 12:53
Az egész csak újabb lépés a világkormány megteremtése felé. Európát sikerült eljelentékteleníteni, vazalussá tenni, Európai Egyesült Államok elhintése stb. Most az oroszokat kell feldarabolni, megszerezni az összes természeti kincsüket. Aztán jöhet Kína... Zseniális mesterterv.
Tommaso
2024. június 08. 13:50
80 éve a normális, szabadságszerető, békepárti világ összefogott a náci agresszor ellen. Csak a csatlósok, köztük a jobboldali Horthy támogatta Hitlert. Jelenleg a normális, szuverenitáspárti, békeszerető világ összefog a ruszki agresszor ellen. csak a jobboIdaIi CSATLÓS ÓRBÁN támogatja a háborús Putyint. EgyetIen európai politikus támogatta vétójával a háborús bűnös Putyin háborút pénzelő pátriárkáját, KyriIIt, a FIDESZES ÓRBÁN. Eme hsz-emre adott fideszes válaszokban a cáfoló ÉRVEK SZÁMA = nulla.
Tommaso
2024. június 08. 13:48
Még most sem késő világba kiáltani, nem akarjuk, hogy egyes nagyhataImak erős hadseregükkeI Ierohanjanak és megszáIIjanak más, függeten áIIamokat Ehhez elég a ruszkicsicska, szuverenitáseIIenes FIDESZ-t elkergetni a haIáI faszára „Ma ez a háború Ukrajna ellen zajlik, de holnap más országok is célponttá válhatnak, és már világosan látható, kire irányul ez az agresszió: a voIt szociaIista államokra," Igy hazánk is veszéIyben van * az orbánseggnyaIók megpróbáItak cáfoIni, de /eIIen/érveik száma = nuIIa
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról