Szlovákia
15:002024. június 21.
Ukrajna
Lengyelország
18:002024. június 21.
Ausztria

Éles váltás Biden politikájában: az USA elnöke engedélyezte az ukránoknak, hogy Oroszországot támadják amerikai fegyverekkel

2024. június 07. 11:24

A Reuters szerint egy jelentős politikai fordulatot láthatunk.

2024. június 07. 11:24

Nyitókép: DOMINIKA ZARZYCKA / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Joe Biden amerikai elnök titokban engedélyt adott Kijevnek arra, hogy az Egyesült Államok által szállított fegyvereket felhasználja az Oroszországon belüli katonai célpontok ellen – írja a Reuters egy meg nem nevezett tisztviselő elmondása alapján.

A hírügynökség szerint ez a döntés jelentős politikai fordulatot jelent Biden részéről,

aki korábban elutasította, hogy Ukrajna amerikai fegyvereket használjon egy Oroszország elleni támadás során. Joe Biden viszont csak azt engedélyezte az ukrán hadseregnek, hogy a határ mentén intézhet támadást, valamint csak katonai célpontokat vehet célba. Sőt, az Egyesült Államok hivatalosan még mindig tiltja az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták használatát Oroszország ellen.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. június 10. 11:12
Idézet az usa hatalmi doktrínájából: "Csak a halott ukrán a jó ukrán, csak a halott európai a jó európai, csak a halott ázsiai jó ázsiai"
Palatin
2024. június 08. 11:51
Aki azt gondolja, hogy a háborúval való "riogatásról" van szó, annak nek kell elhinnie, amit Orbán mond, az olvassa, hallgassa a megfelelö amerikai médiákat, a neves amerikai elemzök írásait, riportokat stb. Abból világos lesz, hogy a világ, - Amerika "jóvoltából" -, késhegyen táncol, a világháború már az elöszobában van. Aki az libernyák ellenzék népbutitó pofázásait hallgatja, az nagyon el van tévedve. A DK és cinkosai képesek lennének csak azért is bele vinni az országot a háborúba, hogy az ország lerobbanjon, és a zürzavarban, külföldi segéglettel magukhoz ragadják a hatalmat. Gyurcsány, Dobrev, Magyar Péter stb. jobban szeretnének egy elszegényedett, szolgai sorba dobott országban uralkodni, a föurat játszani, mint egy szabad, fejlödö országban ellenzékben lenni. EZ MOTIVÁLJA MINDEN LÉPÉSÜKET, EZÉRT BUTÍTJÁK A MAGYAROKAT SZÓLAMAIKKAL, HAMIS IGÉRETEIKKEL, EZÉRT SZÖVETKEZNEK A KÜLSÖ ELLENSÉGEINKKEL Ez ellen minden magyarnak fel kell lépnie, Magyarország megmaradásáról van szó
Aerion
2024. június 07. 19:08
Vergődjetek csak patkányfajzatok, teljesen mindegy, mit hadováltok, egy helyre fogtok kerülni. : D
Turius
2024. június 07. 17:11
Nincs itt semmi váltás. Biden hülyének nézett mindenkit, amikor nyilvánvaló dolgokat tagad le. A gond csak az, hogy a nyilvánvaló dolgok kiderülnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!