Elismerte az új főparancsnok: védekezésre tért át az ukrán hadsereg

2024. február 13. 21:55

Olekszandr Szirszkij a hivatalba lépése után szinte rögtön elmondta, hogy milyen hiányosságai vannak a hadseregnek.

2024. február 13. 21:55
Ukrán hadsereg

A Mandiner pénteken beszámolt róla, hogy új főparancsnoka lett ukrán hadseregnek. Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők új főparancsnoka szerint egyik legégetőbb feladata az összes ukrán katonai parancsnoki és irányító szerv, alakulat és egység műveleteinek világos és részletes megtervezése, figyelembe véve a fronton szolgálók igényeit a nemzetközi partnerektől származó legújabb fegyverekre.

A katonai vezető – aki eddig a szárazföldi erők parancsnoki tisztét töltötte be –, pénteki Telegram-bejegyzésében ismertette új feladatait.

Az ukránok az orosz erőkkel való érintkezés vonalán a támadó műveletekre irányuló kísérletekről áttért a védekezésre”

–  jelentette ki Szirszkij a ZDF német televíziós csatornának adott interjújában, amelyet a TASZSZ orosz állami hírügynökség szemlézett.

Az új főparancsnok azt is elmondta, hogy az ukránok kilátásai többek között attól függenek majd, hogy Kijev nyugati szövetségesei milyen mértékű támogatást nyújtanak, és sajnálkozott annak elégtelenségén.

Hiányzik a támogatás, a lőszer és a felszerelés”

– hangsúlyozta Szirszkij.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grrrgo
2024. február 14. 08:02
Szerintem Zselének kellene az új főparancsnoknak lennie (vagy Optimusnak), akkor személyesen is megmutathatná az oroszoknak ki a fasza gyerek!
remi
2024. február 14. 06:23
A CSU repülőgép-hordozót szeretne az EU-nak, Manfred Weber, az EPP elnöke és Markus Söder bajor miniszterelnök (mindketten CSU) repülőgép-hordozót kér az EU-ba. „Ez egy kicsit zavaros ötlet!” Maga a gyártás rendkívül bonyolult és rendkívül költséges" Majd vesznek Kínától párat. A hajóépítő műhelyekről készült műholdfotók alapján ott jelenleg legalább 4 db épül, atommeghajtással és mágneskatapulttal. Nemsokára lesz eladó is.
remi
2024. február 14. 06:20
A valódi valóságban már nagyjából október óta az történik, hogy a ruszkik lépnek fel támadólag, a hoholok védekeznek. Rohamtempóban építenek (próbálnak építeni) egy közel 1000 km hosszúságú erődrendszert, gyakorlatilag a tavaly ilyenkor körberöhögött szurovikin-vonal mintájára. Azt nemtom hogy haladnak vele, mikor a ruszkik építették az övéket önkéntesek ezrei, talán tízezrei mentek ingyen melózni szerte az országból. Nagyon messze még ennek a meccsnek a vége, távolról sem tűnik úgy, hogy a hoholok már valóban kezdenének kimerülni, valójában még bőven van nyershús és fegyverek is érkeznek nagy mennyiségben, sőt, egyesek szerint a pentagon már hatalmas mennyiségű fegyvert deponált fel a közelgő újabb hatalmas tavaszi zellertámadáshoz.
békalepcse2.0
2024. február 14. 01:17
Javasolnám stratégiának a rugalmas elszakadást. Használt papírzsepit tudunk küldeni, amit telesírtunk az ukrikért, megadásra az is pont jó lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!