Zelenszkij elindította a dominót: a főparancsnok után egyből a vezérkari főnöknek is búcsút intett

2024. február 09. 22:30

Nagy változások történtek pénteken Kijevben.

2024. február 09. 22:30

Volodimir Zelenszkij leváltotta Szerhij Saptala ukrán vezérkari főnököt – számolt be róla a Sky News pénteken.

A rövid beszámoló szerint Szerhij Saptala leváltását követően Anatolij Barhilevics vezérőrnagyot nevezték ki új vezérkari főnöknek.

A Mandiner pénteken számolt be arról, hogy Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők új főparancsnoka Telegram-bejegyzésében ismertette új feladatait.

A hírre szinte azonnal reagált Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő is. Nem befolyásolja a háború menetét, hogy Valerij Zaluzsnij helyét az ukrán fegyveres erők főparancsnoki posztján Olekszandr Szirszkij vette át – jelentette ki Peszkov. 

Nem gondoljuk, hogy ezek olyan tényezők, amelyek megváltoztathatják a különleges hadművelet menetét. Folytatódni fog, amíg a célokat el nem érjük”

– fogalmazott Peszkov.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: UKRAINIAN PRESIDENCY / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 19:32
🍓 ️ F­­o­­­r­­­r­­­ó­­­ l­á­n­­­yok sz­­­ex­et ak­ar­n­ak, ba­­­sz­d m­­eg ők­et itt 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
KBA98
2024. február 10. 12:37
Ha az ukránok szeretnék a hazájukat akkor ez a balf már nem élne!
Reszelő Aladár
2024. február 10. 08:55
Zaluzsnij 1991-ben kezdte 18 évesen a katonai pályafutását, tehát de facto a Szovetunióhoz sok köze már nem volt. Sőt ahogy emelkedett a ranglétrán, egyre komolyabb NATO kiképzéseket is kapott. Magának az ukrán hadseregnek a korábbi szovjet időkből megmaradt eszközökön kívül sok köze már nem volt a vörös hadsereghez.
zsocc44
2024. február 10. 08:17
Zaluzsnij eddig “elhasznált” 500-700 ezer ukrán katonát(sebesültekkel és halottakkal együtt), a teljes volt szovjet hadi felszerelést, gyakorlatilag 100+ milliárd dollárnyi nyugati fegyver támogatást az egyetlen “siker, hős tett” Harkiv. Szirszkij, amiben eddig részt vett, kudarc… pedig mindkettő szovjet/orosz katonai képzést kapott, tehát fejből kell tudniuk az orosz haderő erősségeit/gyengeségeit. Mostanra akkora hős tetteket vittek végez, hogy már a Demkóhoz hasonlóan ukrán rajongó nyugat is az ukrán hadsereg összeomlásáról értekezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Ezek is érdekelhetik