Azon nyomban reagált a Kreml az ukrán főparancsnok leváltására

2024. február 09. 21:30

„Nem gondoljuk, hogy ezek olyan tényezők, amelyek megváltoztathatják a különleges hadművelet menetét” – fogalmazott Dmitrij Peszkov.

2024. február 09. 21:30
Nem befolyásolja a háború menetét, hogy Valerij Zaluzsnij helyét az ukrán fegyveres erők főparancsnoki posztján Olekszandr Szirszkij vette át - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak.

Nem befolyásolja a háború menetét, hogy Valerij Zaluzsnij helyét az ukrán fegyveres erők főparancsnoki posztján Olekszandr Szirszkij vette át – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak.

Nem gondoljuk, hogy ezek olyan tényezők, amelyek megváltoztathatják a különleges hadművelet menetét. Folytatódni fog, amíg a célokat el nem érjük

– fogalmazott Peszkov.

A moszkvai védelmi minisztérium pénteki közlése szerint az orosz erők az elmúlt nap folyamán előnyösebb állásokat foglaltak el Donyeck és Liman környékén, miközben három frontszakaszon kilenc ukrán támadást vertek vissza. A hadijelentés szerint a legtöbb, szám szerint öt ukrán roham a kupjanszki frontszakaszon hiúsult meg.

A tájékoztatás szerint az ukrán fél több mint ezer katonát veszített,

akik közül a legtöbben, mintegy háromszázan a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el vagy sebesültek meg súlyosan.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / POOL / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-41
2024. február 17. 19:42
🍓 ️ F­o­­­r­r­­­ó­­ l­­­á­­­n­­­yok sz­­­ex­­et ak­­­ar­­n­­ak, ba­­­sz­d m­eg ők­et itt 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
falcatus-2
2024. február 10. 07:36
"Nem gondoljuk, hogy ezek olyan tényezők, amelyek megváltoztathatják a különleges hadművelet menetét...." A menetét nem, csak még durvábbá, még gátlástalanabbá fogja tenni. Amire nem volt hajlandó Zsaluznij, azt az ész és értelem nélküli pusztulást most megtapasztalhatja a világ.
Mich99
2024. február 10. 01:16
Zselét kellett volna elszavarni!
Csigorin
2024. február 10. 00:04
a volodomor, az ukran tortenelem legsotetebb szakasza hamarosan veget er.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Ezek is érdekelhetik