Becsekkolt az új ukrán főparancsnok, azt is rögtön közölte, mi kell a győzelemhez

2024. február 09. 20:10

Az ukrán hadsereg fő értékének a katonák életét és egészségét nevezte.

2024. február 09. 20:10
Ukrán katonák.

Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők új főparancsnoka szerint egyik legégetőbb feladata az összes ukrán katonai parancsnoki és irányító szerv, alakulat és egység műveleteinek világos és részletes megtervezése, figyelembe véve a fronton szolgálók igényeit a nemzetközi partnerektől származó legújabb fegyverekre.

A katonai vezető – aki eddig a szárazföldi erők parancsnoki tisztét töltötte be –, pénteki Telegram-bejegyzésében ismertette új feladatait. Kiemelte, hogy változatlanul elsőrendű feladat a harci egységek számára szükséges dolgok gyors és hatékony szétosztása és kiszállítása hozzájuk.

Szerinte a parancsnokság feladata minden szinten, hogy „kivétel nélkül ismerje a front minden igényét és irányítása alatt tartsa a helyzetet az egyes szektorokban”.

Szirszkij kiemelte, hogy a katonai parancsnoki és ellenőrző szervek személyi állományának képzettsége meghatározó a katonai műveletek kidolgozása és sikeres végrehajtása szempontjából.

Az ukrán hadsereg fő értékének a katonák életét és egészségét nevezte.

Ezért szerinte most minden eddiginél fontosabb „az egyensúly fenntartása a harci feladatok végrehajtása és az alakulatok személyi állományának helyreállítása között elsősorban a katonák képzésének javításával”.

A főparancsnok a háborús győzelem egyik jövőbeli feltételének nevezte az új technikai megoldások, elsősorban a drónok és a modern elektronikus hadviselési rendszerek alkalmazását.

Természetesen a megbízható hátország is a háború általános sikerének egyik fő összetevője”

– zárta bejegyzését Szirszkij.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön menesztette Valerij Zaluzsnijt a főparancsnoki posztról, akinek a helyére Szirszkijt nevezte ki. Az államfő felsorolta, hogy Szirszkij kinevezése után milyen változások várhatók az ukrán fegyveres erőkben, a legfontosabbaknak a logisztikai problémák megoldását és a hatékony rotációs rendszer kiépítését nevezte.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: PAVLO PALAMARCHUK / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 10. 08:58
Azért megkérdeném a fronton harcolóktól, hogy melyiknek örülnének jobban: egy teherautónyi lőszernek, vagy egy teherautónyi konzervnek. Ha tippelnem kell, akkor a politikus szerint a konzervvel nem lehet lőni, a katona szerint pedig a lőszert nem lehet megenni.
falcatus-2
2024. február 10. 07:54
Félő, hogy féktelen, alattomos terror jön, genfi egyezményt megszégyenítő eszközökkel.
Bastyaelvtars
2024. február 10. 05:03
Ennyi köpedék veszett kutyát, akik itt kommentelgetnek... A zsigeri rosszindulatnál csak a hülyeség nagyobb bennetek. Mindent köpködni ami ukrán, mindenkit gúnyolni ,mocskolni aki ukrán, ennyit tudtok , retkek.
2024. február 10. 00:47 Szerkesztve
Ezt a hazaáruló oroszt, (akinek az apja köpött egy nagyot, amikor szóba hozdták a fiát) na szóval ezt hivják hentesnek. Ez volt az a vezető, aki észnélkül küldte a halálba a szerencsétlen és nem túl eszes hohol fiatalokat. Mi ez a hazúg kazár picsogás a legnagyobb érték az ember blablával? Ez a gyilkos kinyiratja az egész fiatal ukrán generációt amit a bohóc gazdái el is várnak. Ide engedelmes távolkeleti rabszolga kell nem ez a kiszámithatatlan kozák katona nép, aki amikor nagy nehezen rájönne, hogy kiirtották a kazár führerek a fajtáját kibelezné ezeket a sátánfajzatokat. Hát mit nem pusztuljanak csak el mindannyian a fronton és ha sok orosz testvér ölnek meg és akozk megnyengülnének, akkor végre el lehet rabolni a hatalmas orosz kincsket, aminek egy része már egyzser a hodorkovszki nevű stromanon keresztül már a Rotschildoké volt egyzser
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!