Az ukrán tiszt vallomása: „Sok halál jön, és globális kudarc. A front valahol össze fog omlani”

2024. február 08. 14:49

A Washington Post által megkérdezett katonák mind arról beszéltek, óriási problémát jelent a katonahiány.

2024. február 08. 14:49

Az amerikai Washington Post riporterei Ukrajnában jártak, ahol több név nélkül nyilatkozó ukrán közkatonával, katonatiszttel is rövid interjúkat készítettek – szúrta ki a Portfolio.

Szinte az összes megkérdezett szerint óriási problémát jelent a katonahiány.

Egy zászlóaljparancsnok például azt is elárulta, hogy alig 40 katonája van, pedig egy ukrán zászlóalj papíron 200 katonából kellene, hogy álljon.

Az egyik nyilatkozó, Olekszandr, arról beszélt, hogy alig öt új embert kapott zászlóaljába az elmúlt öt hónap során, az újoncok ráadásul igencsak rosszul képzettek.

Mi lesz ebből? Nincsenek pozitív kilátásaink. Semmi. Sok halál jön, és globális kudarc. Szerintem a front valahol össze fog omlani, mint ahogy összeomlott 2022-ben az ellenségnél, Harkiv körül”

– mondta.

A Mandiner hétfőn arról számolt be, hogy Volodimir Zelenszkij elnök a parlament elé terjesztette a hadiállapot és az általános mozgósítás folytatását tartalmazó törvénytervezeteket.

Szerdán pedig kiderült, hogy Josep Borrell újabb lőszeradományt ígért az ukránoknak. Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője kijelentette, hogy az év végéig egész pontosan egymillió lőszert küldenek Ukrajnának.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2024. február 09. 21:59
Mire lesz lőszer, nem lesz katona. Rosszul teszik ha az eurorizsát beveszik az 1M lőszerről. Putyin szállítja nekik-kilőve
jandor
2024. február 09. 14:30
a 3M az nem valami régi flopidiszk? Szerencsétlen oroszok, elfogytak a mosógépek, a mosogatógépek, most már csak elromlott műanyag diszkoszokkal lőnek.
B_kanya
2024. február 08. 21:29
tarnavszkij-2 2024. február 08. 20:55 "Ha összeomlik a front és az oroszok megszállják Ukrajnát, talán 1 év és ide is bevonulnak. Bármibe lefogadom, hogy NATO nem fog Magyarországért túl nagy kockázatot vállalni. " Nahát, a NATOnak akkor vége is.
tarnavszkij-2
2024. február 08. 20:55
Ha összeomlik a front és az oroszok megszállják Ukrajnát, talán 1 év és ide is bevonulnak. Bármibe lefogadom, hogy NATO nem fog Magyarországért túl nagy kockázatot vállalni. Orosz zóna leszünk. Jön a rubel, a kötelezô orosz az iskolákban és az éketszínvonal zuhanás. Ha tippelnem kéne: 2026-tól. Orbánék előtte persze kihúznak nyugatra. Ahogy gerinctelenül szoktâk tenni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!