Bajban a német költségvetés, leállhatnak az Ukrajnába irányuló segélyek

2023. november 23. 06:49

A CDU védelempolitikai felelőse szerint „katasztrofális következményekkel” is lehet számolni.

2023. november 23. 06:49

A hét elején Kijevbe látogatott a német védelmi miniszter, aki további 1,3 milliárd eurós támogatásról biztosította az Ukrán vezetést.

A Tagesspiegel oldalán megjelent cikkben azonban azt írják: a német alkotmánybíróság múlt héten egy 60 milliárd eurós költségvetési hiányt tárt fel, amely megkérdőjelezheti az ígéret teljesítését. Az intézmény ugyanis megtiltotta a koronavírus-járvány következményeinek ellensúlyozására szánt 

60 milliárd euró más célokra előirányzott felhasználását.

A CDU védelempolitikai felelőse ugyanakkor a lapnak nyilatkozva úgy vélte, hogy katasztrofális következményei lehetnek annak, ha az Ukrajnának nyújtott segélyeket csökkentenék. Hasonlóan vélekedett a koalíciós Zöldek Pártjának költségvetési felelőse is, aki szerint a nehéz pénzügyi helyzet ellenére is folytatni, sőt erősíteni kell Ukrajna a átfogó támogatását. A képviselő szerint a segélyek fenntartására irányuló törekvés a „pénzügyi, egyben politikai káosz” ellenére is fennáll.

Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Getty Images/Alexandra Beier

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
snfbvksan
2023. december 20. 13:30
A májashurkát, 360˚annalenát, a Bundeswehr-t lefegyverző hadügyminisztert az alkotmánybíroság se állíthatja meg. Kit érdekel ott Németország, az alkotmánya? Hogy a választók nem érdeklik, azt 360˚annalena nyíltan meg is mondta. És miért is érdekelje? A féreg német nép szótlanul tűrte, még mindig ő a külügyminiszter.
Beszélgető
2023. november 23. 12:20
Picit azért csodálkozom, hogy a nagy összeomlás közepedte a tőzsdéjük úgy szárnyal, mintha megoldották volna a világ összes problémáját…
survivor
2023. november 23. 11:57
Szeretnék legalább ADDIG élni, amíg az EU teljesen szétesik..... Hanyatlásvégi Róma.....
survivor
2023. november 23. 11:56
Egyetlen cukorgyárunk maradt- de az se igen termel...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!