Wagner-lázadás Oroszországban: reagált a NATO, valamint Olaszország és Csehország is

2023. június 24. 14:38

Szorosan követik az oroszországi eseményeket.

2023. június 24. 14:38
null

A NATO és Olaszország követi az oroszországi eseményeket, míg a cseh kormány azt hangsúlyozza, hogy továbbra sem ajánlja az utazást Oroszországba. Oana Lungescu NATO-szóvivő röviden csak annyit közölt e-mailben, hogy

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szerint Jevgenyij Prigozsin lázadása azt mutatja, hogy Oroszország ukrajnai inváziója visszaüt Vlagyimir Putyin orosz elnökre. Meloni irodájának szombati a közleménye szerint az olasz kormányfő „szorosan követi az Oroszországban kibontakozó eseményeket, amelyek azt mutatják, hogy Ukrajna elleni agressziója miként okoz instabilitást Oroszországban.”

A Wagner-csoport bejelentette: A polgárháború hivatalosan is elkezdődött!

Putyin szerintük rossz döntést hozott, s Oroszországnak hamarosan új elnöke lesz.

Jan Lipavsky cseh külügyminiszter szombaton azt mondta, hogy az Ukrajna elleni orosz agresszió, illetve a EU és NATO állampolgárainak szempontjából a biztonsági helyzet esetleges további romlása miatt Prága továbbra is fenntartja azt a figyelmeztetését, hogy nagyon nem ajánlja az utazást Oroszországba.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sheu
2023. június 24. 21:29
"az olasz kormányfő „szorosan követi az Oroszországban kibontakozó eseményeket" Ezzel az erővel én is követhetem szorosan, Olaszország diplomáciai és hadászati ereje nagyjából a nullával egyenértékű.
Akitlosz
2023. június 24. 17:00
Ez nem reagálás.
Ghwelimer
2023. június 24. 15:33
Wagner-lázadás Oroszországban: Szorosan követik az oroszországi eseményeket. ---------------- 1.Lázadás? Ez nem lázadás, ez egy hülye libernyák hang, olyan fingrista, ahogy forradalom, balfasz rtelmetlensgi bulslhit, halandzsa! Ez itt rimitív Revolution, és az ethosz, a szokás rekkint, hisz Prigozsin Balamir, Ermanarich Putyin, ahé az ethoszt loná, hogy az SS-t lopná! Az SS a szokásrakta részje, az ethosz részje, vagyis Prigozsin az ethoszt a raktán védja, őrtja. Le a szaranybullával! Mi is gazdákat öltünk a tatárokkal! Éljenek a Hunnok, éljenek a magyarok, éljen Balamir, éljen Prigozsin! 2.Ország? Nem rakom a hangot, ha az úr-tól ered, úgy nagyon kurka, korcs hang, és az úr az úra wera, úra. Ha sok ra s re stuma van, úgy a magyar, ősmagyar hang a rejku. Hisz regerda van, rengyár, rektár, raktár. A rengyárnak így rejku van, vagy a rakónak, a rejku reja a népnek. Én egy országtagadó vagyom, az egy habubsd persóna, newyorki cég 3.szorít? A szorít hang magyarvész, a ster gyöktől. Magyaros volna a cs forma vagy d-vel, ahol a t d-vé vál, ha nem van ott a hang előtt az s. A szor olyan magyarlosz, ahogy a szobor, a steber, stebar, stobor. A der ígyhát a stuma, a rakta ősmagyar stuma: dereng a szorít, ahogy streng-strang, derengered a szorul, ered-vel, er-vel és ed-vel, nem magyarlosz ul-val, és a szoros a derengár. . A der stmától a hangok: dered, derjed, dermed, dernya, derékni, deréku, deréka, és dereng: ez az indgoermán streng-strang, a szorít raktán ez. dereng: szorít, derengár: szoros derengered: szorul 4.Nem követ izé. A követ egy jevevényhang, nem igen rakható kez-vel, hülye bullshit hang, itt rakja jobban az ember a ranakeredvát: Ez sokkal jobban rakható, ahogy a köz izé, hisz: ra: indgoermán ar, ra gyök, ebből a rakjan, rak, a regyó, rend, germán hang, így magyar, rakvány, regu, remu, remer... nak: indgoermán enek, ír aig-icc, nach-nahe er: indgoermán er gyök, az er-ered lehet, ahogy a dühderegben is, a germán dider ed: germán kausatív-presenz, skeidan, szakad, ered va: indgoermán au, az és ott így táveredés is, vá naker: odajut, rejk nakered: nahert sich ranakered: folge, folgernd ranakeredva: folgerung Elég?Közel? Ezt a hangot nem rakom, a köz hangot is dúrgerni kell. Sokkal jobban rakni van helyette a nakva. A nak az indogermán enek, és az au együttesje, így rakód nakva, ahoy Nahe is. Ez így ősmagyarabb, rakni volna, hogy azt mondja, hogy ana-k és va, a va az az és ott, annak ott vagyis antsóhogy. A közel hang helyett így a magyar a nakva. Így magyarosabb volna a nak, enek, anak, ta kulunkodott(zárt) múltidővel, a ta-to-ti stumától: nak-ta, a nak ta van. A ség-et nem bírom, így vagy ma-mány-val vagy rakuval: naktaraku vagy naktama, naktamány. De a hang lehet naktava is, vagy naktavály, a Genüge. Present ti-vel nakti, vagy a ti rekkja, hogy kell noch: -nakta -nakti -naktama -naktaraku -naktava, naktavály Vagyis magyarul: derengáran ranakerednek az oroszrejkui
Gyzoltan
2023. június 24. 15:04
Sajnálatosan nem zsidónak születtem..! -most aztán ugrándozhatnék örömömbe, az újabb győzelem kapcsán..!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!