„Boszorkányok” gyilkosait ítélték halálra Pápua Új-Guineán

2018. július 25. 16:46

Hét állítólagos boszorkányt gyilkoltak meg.

2018. július 25. 16:46

Nyolc embert ítéltek halálra Pápua Új-Guineán, mert állítólagos boszorkányokat gyilkoltak meg a csendes-óceáni szigetország északkeleti felében – jelentette szerdán a helyi The National című lap. 

Az újság szerint egy madangi bíróság további nyolcvannyolc gyanúsítottat életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt. Egy madangi bíróság a hét ember megölésével összefüggésben további nyolcvannyolc gyanúsítottat ítélt életfogytiglani börtönbüntetésre.

A vádak szerint az elítéltek egy nagyjából 200 fős csoporthoz tartoztak. A most elítéltek még 2014 áprilisában harci díszben  a Pápua Új-Guinea északkeleti részében fekvő Sakiko falujában állítólagos boszorkányok után  kutattak, mégpedig azzal a céllal, hogy végezzenek velük.  Az akció hét halálos áldozatot követelt, köztük volt egy három és egy ötéves kisfiú is. A gyilkosok nyilakkal, bozótvágó késekkel és baltákkal estek áldozataiknak.

A tárgyalást vezető David Cannings bíró szerint az elkövetőket az az „aggodalom” vezette, miszerint a térségben megszaporodott halálozások boszorkányságra vezethetőek vissza Mindez azonban nem minősíthető enyhítő körülménynek – jelentette ki Cannings az ítélethirdetéskor.

Pápua Új-Guinea egyes törzsei körben elterjedtek a boszorkánysággal kapcsolatos babonák és az ahhoz köthető hiedelmek.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2018. július 27. 10:47
De legalább nem ették meg őket...
a hun
2018. július 25. 16:55
Boszorkányüldözés napi szinten folyik Európában is-MI az újság?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!