Nem tudja az USA, hogy kik a szíriai felkelők

2012. július 24. 18:36

Tizenhat hónappal a szíriai felkelés kirobbanása után sem tudja pontosan az Egyesült Államok, hogy kik alkotják az ellenzéket – írja amerikai hivatalos személyekre hivatkozva a Washington Post.

2012. július 24. 18:36

Az Egyesült Államoknak még tizenhat hónappal a szíriai felkelés kirobbanása után sincs tiszta elképzelése a Bassár el-Aszad elnök megbuktatásáért harcoló ellenzék összetételéről, a hírszerzési információk hiányosságai akadályozzák az amerikai segítségnyújtást – írja amerikai hivatalos személyekre hivatkozva a Washington Post.

Az amerikai hírszerző szervek az utóbbi hónapokban fokozták ugyan információgyűjtő tevékenységüket a lázadó erőkről, de ellentétben Egyiptommal és Líbiával, ahol a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) emberei már röviddel a lázadás kitörése után felbukkantak, a szolgálat fizikailag nincs jelen Szíriában. Tevékenysége alapvetően az elfogott kommunikáció elemzésére és a távolból való megfigyelésre korlátozódik.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mer'kaba
2012. július 25. 00:15
Ez akkora hazugság, hogy arra már jelző sincs! De hát mit lehet mit tenni ebben a "szürkületi zónában", ahol az egész világ köhhint, és félrenéz, mikor ilyen arcátlan hazugságok látnak napvilágot a legnagyobb nagytestvér szájából... Mindezeket azok után, hogy már a Historyn, és egyéb dokumentarista csatornákon sokszor leadott műsorokban, a CIA számos vezetője,és prominens alakja gátlás nélkül beszámolt arról, hogy hányszor és hogyan avatkoztak már bele a világpolitikába, hogyan döntöttek meg rendszereket, pateroltak el vezetőket, pénzeltek és irányítottak puccsokat, lázadásokat, forradalmakat...pillanatnyi érdekekért, vagy akár csak egy rosszul értelmezett gesztusért, vagy paráztatásért... Ezek után sajnos nem áll módjában fizikailag ott lenni egy nemzetközi kémszervezetnek, aminek ez a dolga? Hű de kínos! Azt még azért megjegyezném, hogy manapság a távolról való információszerzés is szinte korlátlan mértékű. Hát, biztosan ezt a közleményt is elhiszi valaki, csak nem ezen a bolygón...
picur3ka
2012. július 24. 21:38
Hat, ha tenyleg az Eva S Balogh kommenista mama informalja az szijajet, akkor nem kell meglepodni.
Arrow's
2012. július 24. 20:46
Hogy is tudná..? Hisz' ő fizeti őket..! amerika akkor is hazudik, amikor levegőt vesz
egysegelem
2012. július 24. 20:11
Azt meg nem sutottetek el, hogy ekezet nelkul irok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!