Őrizetbe vették a kőbányai BMW-s ámokfutót

2022. január 31. 10:55

Az eltiltás hatálya alatt vezető sofőr a rendőröket meglátva gázt adott, balesetet okozott, majd kocsiját hátrahagyva futva próbált menekülni.

2022. január 31. 10:55
null

A rendőröket meglátva a záróvonalon fordult meg agy autós 2022. január 27-én éjfél körül a Kőbányai úton. A X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei utána indultak, a jármű vezetője azonban a megkülönböztető jelzést figyelmen kívül hagyva tovább száguldott – számolt be a police.hu.

A rendőrségi portál szerint a férfi a Könyves Kálmán körút kereszteződésébe a tilos jelzés ellenére hajtott be, ahol összeütközött egy ott szabályosan közlekedő gépkocsival.

A sofőr kiugrott az autóból, és futva próbált menekülni, de a járőrök, és a Terrorelhárítási Központ éppen arra közlekedő munkatársai néhány méteren belül elfogták.

A balesetben senki nem sérült meg. Kiderült, hogy a 22 éves fővárosi férfi nem véletlen próbált elmenekülni; korábban eltiltották a járművezetéstől. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály nyomozói R. Józsefet cserbenhagyás vétség és járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Nyitókép: police.hu

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Salitis
2022. január 31. 22:27
Miért nem lehet a közlekedési bűnözőket lessitelni? A gyilkolásra alkalmas felelőtlenül használt autót elkobozni? Ha valaki közveszélyes módon egy pisztollyal lövöldözik, attól elkobozzák, de ha egy 1,5 tonnás autóval eszetlenül/részegen/bedrogozva száguldozik, attól nem. Sokkal nagyobb energiát szabadít rá a vétlen áldozatára, mint aki pisztollyal lövöldözik.
nempolitizálok
2022. január 31. 16:28
"Az eltiltás hatálya alatt vezető sofőr a rendőröket meglátva gázt adott, balesetet okozott, majd kocsiját hátrahagyva futva próbált menekülni." Cigány
Perczel Éva
2022. január 31. 13:53
Autóval nem tudott elmenekülni. Miből gondolta, hogy majd gyalog sikerül? Milyen pedagógus taníthatta?
Ernie Pantuso
2022. január 31. 12:26
10 évet neki. Fellebezés nélkül. Az ilyen nem tiszteli a törvényt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!