Bár cáfolják az ellenzéki pártelnökök Hadházy állításait, továbbra is hisznek benne

2020. október 13. 21:05

„Nem állják meg a helyüket azok az állítások, amelyeket Hadházy Ákos tett Bíró László szerepvállalása kapcsán” – válaszolták a Mandiner kérdésére az ellenzéki pártok azt követően, hogy Hadházy korrupciós üggyel gyanúsította meg a szerencsi időközi parlamenti választás vesztes jelöltjét.

2020. október 13. 21:05
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi

„A rendelkezésre álló információk alapján

Ezt a választ kaptuk a Momentum Mozgalomtól az összes ellenzéki párt (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) közös nyilatkozataként azt követően, hogy Fekete-Győr Andrást azzal kapcsolatosan kerestük meg, hogy Hadházy Ákos országgyűlési képviselő vasárnap este a szerencsi időközi választást követően a közösségi oldalán korrupciós üggyel gyanúsította meg Bíró Lászlót, a választáson megvert ellenzéki jelöltet.

Az ügy érdekessége, hogy ennek kapcsán még hétfőn megkerestük Hadházyt is, aki a Mandiner kérdésére azt válaszolta (erről bővebben itt), hogy „költségvetési csalás gyanúja merülhet fel, aminek egyértelmű eldöntésére további információkra lenne szükség”.

Az említett posztban Hadházy azt is rögzítette, hogy „a vizsgálataim alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy,

Vagyis a politikus nyíltan beismerte, bár korrupció gyanúja merült fel benne Bíró Lászlóval kapcsolatosan, arról csak a pártelnököknek szólt, a nyilvánosság és a hatóságok előtt viszont hallgatott.

Ha Hadházy állítása igaz, vagyis szólt a pártelnököknek Bíró kétes ügyeiről, akkor már nemcsak őt, hanem azokat a vezetőket is terheli legalább erkölcsi, de adott esetben akár büntetőjogi felelősség is az ügyben. Még hétfőn megkerestük az ellenzéki pártvezéreket.

Az LMP társelnökeitől, Schmuck Erzsébettől és Kanász-Nagy Mátétól azt a választ kaptuk (erről bővebben itt olvashat), hogy „nem tudjuk, hogy Hadházy Ákos milyen információkról beszél, mivel, az LMP-t ezekről nem tájékoztatta”. Míg Jakab Péter, a Jobbik elnöke azt írta, hogy „Hadházy Ákos addig küzdött a hazug közmédia ellen, míg végül olyanná nem vált, mint ők. Hadházy semmilyen információval nem keresett meg Bíró Lászlóval kapcsolatban engem, mint pártelnököt, ennek ellenére Bíró László lehetőséget adott Hadházy Ákosnak, hogy az otthonában betekintsen minden olyan iratba, amibe szeretne, és kérdéseket tegyen fel minden őt érdeklő témában”. 

Majd egy nappal később a Momentum címéről érkezett szerkesztőségünkhöz a cikk elején emlegetett ellenzéki pártok közös állásfoglalása, amelyben szó szerint ez áll: 

„Természetesnek tartjuk, hogy egy sokszínű ellenzék köreiben akadnak viták, nézeteltérések, félreértések. Különösen igaz ez most, amikor hitet tettünk egy közös program, egy közös ajánlat mellett abból a célból, hogy leváltásuk az embertelenség és az aljasság semmitől sem visszariadó kormányát. Ugyanakkor elengedhetetlenül fontos az is, hogy az amúgy is feszültséggel túlterhelt közéletet ne mérgezzék félinformációkból, tájékozatlanságból, tévedésből fakadó burkolt gyanúsítgatások, amelyek igazságtartalmát nincs módunk vizsgálni. 

Legnagyobb sajnálatunkra most éppen ez történt, emiatt kötelességünk rögzíteni: a rendelkezésre álló információk alapján nem állják meg a helyüket azok az állítások, amelyeket Hadházy Ákos tett Bíró László szerepvállalása kapcsán.

Hadházy Ákosnak maga Bíró László ajánlotta fel – Szabó Gábornak, a Jobbik kampányfőnökének teljes egyetértésével és támogatásával –, hogy otthonában betekintést nyerhet minden olyan iratba és dokumentumba, amelybe óhajt, és kérdéseket is föltehet neki. Miután a húszperces, kampányhajrában beiktatott látogatás megtörtént, Hadházy Ákos megnyugodva távozott Bíró László otthonából. Ami ezek után történt, arra nehéz magyarázatot találni – kiváltképpen azért, mert

–, mindenesetre Hadházy Ákos médiában tett, több helyen egymásnak is ellentmondó kijelentéseit visszautasítjuk.Politikai közösségünk számára a legfontosabb feladat, hogy előre tekintsünk, és folytassuk a közös felkészülést a 2022-es választásokra: a múlt vasárnapi időközi választás eredményének elemzése után levonjuk a megfelelő konzekvenciákat, és kiérlelt, jó ajánlatot tegyünk Magyarország számára.

és hisszük, hogy közös munkánk eredményeként 2022-ben leváltjuk az Orbán-kormányt”.

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. október 15. 10:42
A kulcsmondat: "... és hisszük, hogy közös munkánk eredményeként 2022-ben leváltjuk az Orbán-kormányt." Any questions? Renew Europe = Retard Europe BLM = Black Likes Murder Budapest Restart = Buzipest Retard #fuck SzFE
olajfa1
2020. október 14. 10:50
De most komolyan! Hadházy miért nem jelentette fel A SZOKÁSÁNAK MEGFELELŐEN Bíró lászlót? Annyi embert feljelentett már... ŐT MIÉRT NEM? No és most hogy az ellenzékiek mind tagadják hogy Hadházi figyelmeztette őket... ŐK MOST MIÉRT NEM JELENTIK FEL MOST Bíró Lászlót???????
rókabácsi
2020. október 14. 10:00
madarat tolláról! embert barátjáról!
Bitrex®
2020. október 14. 07:59
Állítólag ő tényleg elküldte az e-maileket, csak nem érkeztek meg..... Aki eztet elhiszi szamarabb egy lónál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!