LMP a Bíró-ügyről: minket nem tájékoztatott Hadházy

2020. október 12. 17:25

„A pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam” – ezt írta lapunk megkeresésére Hadházy Ákos, miután korrupciós üggyel gyanúsította meg Bíró Lászlót, a szerencsi időközi választáson megvert ellenzéki jelöltet. Az LMP társelnökeit is megkerestük, azt a választ kaptuk, hogy őket nem tájékoztatta Hadházy. „Nem tudjuk, hogy Hadházy Ákos milyen információkról beszél” – írta Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnökei.

2020. október 12. 17:25
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi

Hadházy Ákos vasárnap este a szerencsi időközi választást követően a közösségi oldalán az alábbiakat írta: 

„Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét. A kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartom. A „szociális szövetkezetezés” 2014-2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt és a vizsgálataim alapján ez a történet is alkalmas lett volna egy Korrupcióinfó illusztrálására. Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy, nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam.”

Hadházy posztja nyomán megkerestük a Jakab Pétert, a Jobbik elnökét az alábbi kérdésekkel:

1. Önt konkrétan mikor, milyen információkkal kereste meg Hadházy Ákos Bíró László korrupciógyanús ügyével kapcsolatban?

2. Amennyiben olyan információk állnak rendelkezésére miszerint Bíró törvénytelenséget követett el, akkor miért nem fordultak a nyomozó hatóságokhoz?

3. A korrupció elleni elszánt harcosként miért nem emelte fel nyilvánosan a szavát Bíró szövetkezeti ügyében? Van különbség fideszes korrupciógyanú és ellenzéki korrupciógyanú között?

4. Utólag, a választás eredményének tudatában, mit gondol, megfelelő jelölt volt a jobbikos Bíró László Koncz Zsófiával szemben?

Kérdéseinkre az alábbi választ kaptuk Schmuck Erzsébettől és Kanász-Nagy Mátétól, az LMP társelnökeitől, amit változtatás nélkül közlünk:

„Nem tudjuk, hogy Hadházy Ákos milyen információkról beszél, mivel

Korrupció ügyében inkább a kormánypárt házatáján kellene vizsgálódni. Az ellenzék összefogással és közös munkával nagyon közel került a kormánypárti jelölthöz, de ez most még nem volt elég. Szükség van új szavazók bevonására, ehhez pedig olyan sokszínű ellenzék kell, ahol sokan politikai otthonra találhatnak. Szükség van arra is, hogy a Fidesz kormányzásának veszteseit megszólítsuk. A növekvő szociális-gazdasági válságra érdemi válaszokat kell adni, erre a kormány jelenleg nem hajlandó.”

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2020. október 13. 21:47
Mit mondott Lenin elvtárs? A sírig tagadni mindent, meg még visszafelé is!
teljesenertelmetlen
2020. október 13. 08:32
Vannak bölcs magyar mondások: Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók... A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát... Nem lehet egyszerre b@szni is és szűznek maradni...
Kristály
2020. október 12. 21:04
Mi nen válallunk semmiért felelöséget mi csak a pénzosztásra iratkoztunk fel a gittegyletbe, igaz drága LMP.
USsange
2020. október 12. 20:29
hadházy beleszart a ventillátorba... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!