Költségvetési csalás gyanúja merülhet fel – Hadházy Ákos Bíró László céges ügyeiről

2020. október 12. 17:03

A szerencsi időközi választást követően kiderült, Hadházy Ákos tudott Bíró László gyanús céges ügyeiről, ám a nyilvánosság előtt hallgatott, csupán az ellenzéki pártok elnökeinek szólt. Megkérdeztük a politikust, szerinte milyen bűncselekmény gyanúját veti fel Bíró ügye, és hogy miért nem fordult a nyomozó hatósághoz.

2020. október 12. 17:03
null
Konopás Noémi
Konopás Noémi

Hadházy Ákos vasárnap este a szerencsi időközi választást követően a közösségi oldalán az alábbiakat írta: 

„Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét. A kormánypropaganda ugyan csak a ki nem fizetett varrónőkről harsogott, de személyesen tájékozódtam az ügyről és emiatt azt ennél jóval súlyosabbnak tartom. A „szociális szövetkezetezés” 2014-2015-ben gyakori fideszes elkövetési mód volt és a vizsgálataim alapján

Emiatt én ennek a jelöltnek csak annyit segíthettem, hogy, nem beszéltem róla nyilvánosan, de a pártelnököket tájékoztattam arról, amit megtudtam.” 

Hadházy posztja nyomán több kérdés is megfogalmazódott bennünk, ezért az alábbi kérdésekkel kerestük meg a politikust. A kérdéseket és a válaszokat szó szerint közöljük:

Konkrétan milyen bűncselekmény gyanúját veti fel önben Bíró László ügye?

Költségvetési csalás gyanúja merülhet fel, aminek egyértelmű eldöntésére további információkra lenne szükség.

Amennyiben olyan információk állnak rendelkezésére miszerint Bíró törvénytelenséget követett el, akkor miért az ellenzéki pártok elnökeihez, és miért nem a nyomozó hatóságokhoz fordult?

Az eddigi információim szerint az ügynek politikai következményei mindenképpen kell, hogy legyenek, bár a büntetőjogi következmények sem kizártak. Ehhez egyrészt további információkra van szükség, másrészt az intézményesített fideszes csalás miatt a jogászaim a feljelentésekkel némileg késedelemben vannak.

Hajlandó-e megmutatni nekünk a Bíró-ügyben folytatott vizsgálatának eredményeit?

A következtetéseket nyilvános adatbázisok, Bíró László szóbeli tájékoztatása és az általa adott dokumentumok alapján vontam le. Utóbbiak átadására az ő engedélyével kerülhet sor.

A korrupció elleni elszánt harcosként miért nem emelte fel nyilvánosan a szavát Bíró szövetkezeti ügyében? Van különbség fideszes korrupciógyanú és ellenzéki korrupciógyanú között?

Felemeltem a szavam, ezért kérdeznek most önök. Különbség „csak” annyi van, hogy fideszközeli politikusokat érintő ügyből nagyságrendekkel több van.

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Selamat
2020. október 12. 19:45
"másrészt az intézményesített fideszes csalás miatt a jogászaim a feljelentésekkel némileg késedelemben vannak." Ez a kedvencem ettől a mosléktól. Hogy ő állampolgári kötelessége alapján is fel akarta jelenteni Bíró összefosott tezsvérét, de hát mit csinájjon akkor, ha a jogászai a feljelentésével késedelemben vannak? Ekkora hazug mocskot!
Herrence_Till
2020. október 12. 18:03
Miről beszélünk, de most komolyan. Ez az elcseszett gané ki tudja már mióta tudta, hogy szerinte fennállt a korrupció gyanúja Bíró viselt dolgaival szemben. Egyértelmű, hogy direkt kussolt róla, maguk között "titokban". De erre megint van bőr a képén egy jóízűt fideszezni és terelni. Kurvaanyád Hadházy, egy utolsó aljas tróger vagy, ahogy azt eddig is tudtuk. A sok agyhalott meg megint benyalja ezt is.
olajfa1
2020. október 12. 18:02
Szóval... Hadházy az "értesülésére jutott csalásról" ANNYIRA FELEMELTE A SZAVÁT, HOGY SENKI SEM HALLOTTA... Azta! nem semmi "hangfelemelés" volt akkor ez...
Héja
2020. október 12. 17:40
Hadházy csak belekeverte a fideszt... Hazug,ostoba fráter. Ért hozzá, hogy a lehető legrosszabbkor szólaljon meg. Lesz baja az eeetársakkal :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!