Toyotások, figyelem!

2010. február 08. 10:15

Huszonkétezer Toyotát hívnak vissza Magyarországon egy műszaki hibalehetőség miatt.

2010. február 08. 10:15
Összesen 22 ezer magyarországi személygépkocsit érinthet a Toyota visszahívási akciója, amelyet a japán cég a gázpedállal kapcsolatos problémák miatt rendelt el, az autók javítását a jövő héten kezdik meg. A Toyota hangsúlyozta: a visszahívási kampány a megelőzést szolgálja, sem Magyarországon, sem Európában nem volt baleset a gázpedálok miatt. 

A Toyota 2009 novemberében jelentette be, hogy 4,2 millió autót rendelt vissza a szervizekbe, mert a gázpedál beakadhat a padlószőnyegbe, és balesetet okozhat. Az akció 2007-2010 között gyártott nyolc modellt érint: RAV4, Corolla, Matrix, Avalon, Camry, Highlander, Tundra, Sequoia. 

A héten kezdik el kiküldeni a leveleket a tulajdonosoknak a visszahívási kampányra, a február 15-ével kezdődő héten már megkezdik a javításokat. Az értesített magyar ügyfeleknek a hét közepén érdemes telefonon érdeklődni a kereskedésekben, illetve márkaszervizekben, és időpontot egyeztetni a javításra. A javítás garanciális, és - az elektromos ellenőrzésekkel együtt - körülbelül egy órát vesz igénybe. (MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!