„A gazdasági növekedés a jobb receptekből ered, nem a több főzésből”

2025. augusztus 14. 05:20

Ha innen nézzük, a 2009 utáni magyar gazdaságpolitika igazi mestermunka volt.

2025. augusztus 14. 05:20
null
Sebestyén Géza

A Nobel-díjas közgazdász Paul Romer szerint a tartós gazdasági növekedéshez nem elég a szerencse – jó recept és hozzáértő „szakácsok” kellenek. Ha innen nézzük, a 2009 utáni magyar gazdaságpolitika igazi mestermunka volt. 

2009 és 2024 között Magyarország egy főre jutó, vásárlóerő-paritáson számított GDP-je közel megduplázódott. Különösen látványos az utóbbi öt év teljesítménye: a gazdaság növekedési üteme háromszor akkora volt, mint 2005 és 2010 között. 

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!