Korányi Dávid reagált: Nem adtunk támogatást politikai pártoknak vagy jelölti kampányoknak

2023. január 27. 14:16
Korányi Dávid szerint az Action for Democracy „a magyar és amerikai törvények maximális betartásával, önállóan végzi munkáját, támogatási döntései teljesen függetlenek mindennemű kormányzati és egyéb külső befolyástól”.

Az eddig ismertnél is több dollár érkezett a baloldalhoz, és nem csak mikroadományozóktól – számoltunk be szerdán a titkosítás alól feloldott nemzetbiztonsági tájékoztatóról, melyből kiderült: a Korányi Dávid-féle Action for Democracy által folyósított összeg nagyjából 160 millió forinttal magasabb az eddig nyilvános utalások szaldójánál, összesen t 3 milliárd 174 millió forintot tett ki.

Ehhez jött hozzá az eddig nem ismert közel 1 milliárd forint, amit az Ezalényeg kiadója kapott Svájcból.

A jelentés továbbá megkérdőjelezi, hogy valóban a diaszpórában élő magyarság adományait utalta volna tovább az AfD, ahogy azt Korányiék állítják. Az AfD bejegyzési dokumentációját ugyanis csak 2022 március 9-én nyújtotta be Korányi Dávid és Christopher Maroshegyi az illetékes New York-i hivatalnál:

tehát úgy kezdeményeztek többszázmilliós utalásokat, hogy hivatalosan még nem is létezett a szervezetük.

A bejegyzési dokumentáció során Korányiék jelezték, hogy nagyösszegű ( 25 ezer dollár feletti) utalások is érkezni fognak a számlájukra, ami – az időközben ismertté vált alacsony adományozószám miatt – megkérdőjelezi, hogy az AfD mikroadományozókra építette volna pénzügyi forrásait – írják.

Hozzáteszik: megállapítható az is, hogy az AfD mögött az amerikia Demokrata Párthoz közvetlenül kapcsolható személyek állnak. A nyilvántartásba vételnél eljáró ügyvédi iroda is deklaráltan ezek közé tartozik, olvasható a dokumentumban.

 

Az eddig ismertnél is több dollár érkezett a baloldalhoz, és nem csak mikroadományozóktól - derül ki a titkosítás alól feloldott jelentésből

Január közepén új lendületet kapott a 2022 őszén kirobbant baloldali kampányfinanszírozási botrány ügye. Múlt hét pénteken Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető kezdeményezte a vonatkozó nemzetbiztonsági jelentés titkosításának feloldását.

Péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor kijelentette: dollárbaloldal mellett már a dollármédia kifejezés használata is indokolt.

Mindezekre reagált a Népszavához eljuttatott közleményében az Action for Democracy.

Nem adtunk támogatást politikai pártoknak vagy jelölti kampányoknak, szemben az Orbán-kormánnyal és holdudvarával” – írják.

Szerintük az Action for Democracy „a magyar és amerikai törvények maximális betartásával, önállóan végzi munkáját, támogatási döntései teljesen függetlenek mindennemű kormányzati és egyéb külső befolyástól, alapítóinak és tanácsadó testületi tagjainak a jelentés által baljósként beállított kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét és amerikai kormányzati és demokrata párti kötődései a politikai fantazmagória birodalmához tartoznak”.

Korányiék szerint a magyar államaparátus felhasználása a kormány részéről arra irányul, hogy megfélemlítse a magyar civileket államhatárokon belül és kívül.

Nyitókép: Facebook

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó, nem gondoltam, hogy egyből elismerik. De az hogy lehet, hogy az alapítvány bejegyzése előtt már utaltak néhány 100 milliót mzp-nek?
Remélem, sikerül kinyomozni minden szálat.

Biztosan nem volt véletlen. A hálózat működik.

A helyzet durvább. Az ellenzékiek bedobták Páva Zoltánt, mert szerintük ő lenyúlta a pénzt (egyedül) és a pártok nem kaptak belőle. Ő az ez a lényeg.hu tulaja, aki közel kettő milliárdot kapott.
Eddig MZP és Páva viszi el a balhét.

Állítólag Páva Zoltán lenyúlta:-)))
Érdekes, mert a hét elején derült ki a plusz egy milliárd és már meg is van a bűnös.
Az ez a lényeg nagyban a dk-hoz köthető.
Összesen közel kettő milliárd landolt náluk, de Gyurcsány nem tud róla:-)))))
Ma már Páva a hunyó, olyannyira, hogy magáneletileg is lejáratják.
Gyurcsány simán kicsinálta Pávát.

Ezt nem ismertem.
Viszont volt az a mozgalma az előválasztás előtt, azt azért alapithatták, hogy oda menjen az USA pénz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés