Francia politikus: Zelenszkij veszélyes, nem szabad tovább támogatnunk

2022. november 19. 20:20
Nicolas Dupont-Aignan volt elnökjelölt szerint az ukrán elnök kis híján kirobbantotta a harmadik világháborút.

Nicolas Dupont-Aignan volt elnökjelölt, a francia Debout la France nevű jobboldali párt vezetője Twitteren fakadt ki Volodimir Zelenszkijre a lengyelországi rakétaincidens kapcsán, amely két ember életét követelte. 

Azzal, hogy a rakétája becsapódik Lengyelországba, majd az oroszokat vádolja, majdnem kirobbantotta a harmadik világháborút. Nem szabad tovább támogatnunk ezt a veszélyes embert. Béketerv kell!”

A lengyelországi incidens kapcsán Zelenszkij először az oroszokat vádolta, eszkalációt emlegetett. Később aztán, mikor az amerikai vizsgálatok nyomán a lengyel kormány is azt közölte, hogy ukrán légvédelmi rakétáról lehet szó, Kijev már finomított álláspontján, először azt mondták, „nem tudják pontosan”, mi történt, de már olyan nyilatkozat is született, miszerint „irreleváns”, hogy orosz vagy ukrán rakétáról van-e szó. 

Nyitókép: Sergei Supinsky / AFP

Mutatjuk, milyen fegyvereket ad el épp az USA Svájcnak, Litvániának és Belgiumnak

 

Összesen 326 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Feleselsz, mint egy óvodás.

És amikor Daniel Freundot sztároljátok, aki naponta nyilatkozik, teljesen önmaga hatása alá kerülve? Ő nem egy huszandrangú EP pártkatona?

Ez a gondolat az én fejembnen is megfordult. Rengeteg elhagyott ingatlan, csak propaganda kérdése.

Ez, mint béke kilátás, szinte rosszabb, mint a febr. végi kiinduló helyzet volt.

Azóta sok minden történt. Volt olyan, ami mellbevágó, pl. az É-i áramlat robbantás, most meg ez a szerencsétlen "baleset". Fél Ukrajna romokban, de állig felfegyverezve, nők, gyerekek százezerszámra Nyugaton.

Zelenszkij nem egészen normális.

Sok USA vállalkozásnak lett csúf vége az utóbbi évtizedekben, igaz, azok egészen más szabásmintát követtek és itt az egész angolszász világ plusz Lengyelország áll szemben az oroszokkal, vannak még más önkéntesek is, de ők erejük miatt elhanyagolhatóak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés