Zelenszkij nem tágít: „Meggyőződésem, hogy orosz rakéta volt”

2022. november 17. 15:23

„Hálásak vagyunk, hogy nem minket hibáztatnak, mert orosz rakéták ellen harcolunk a saját területünkön” – fogalmazott az ukrán elnök.

2022. november 17. 15:23
null

Ukrán szakértők is részt vesznek a kedden történt lengyelországi rakétaincidens körülményeinek kivizsgálásában – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön a Bloomberg New Economy Forum elnevezésű rendezvényen.

„Tegnap megkaptuk a megerősítést, hogy szakembereink részt vesznek a nyomozásban. A vizsgálat befejezéséig nem tudjuk pontosan megmondani, hogy melyik rakéta vagy azok részei estek Lengyelország területére.

De láttunk képeket a kráter átmérőjéről. Ezt nem okozhatták csupán egy légelhárító rakéta maradványai”

– mondta Zelenszkij. 

Hangsúlyozta: mindenkinek meg kell értenie, hogy aznap az orosz erők körülbelül 100 rakétát lőttek ki Ukrajnára. „Hálás vagyok a világnak, amiért légvédelmi rendszerekkel támogatja Ukrajnát. Nem ez az első eset, hogy egy orosz rakéta részei egy másik ország területére esnek” – jegyezte meg az ukrán elnök. Kijelentette: „nem tudja pontosan”, hogy ezúttal mi történt. 

A világ sem tudja száz százalékban. Meggyőződésem, hogy orosz rakéta volt.

Hálásak vagyunk, hogy nem minket hibáztatnak, mert orosz rakéták ellen harcolunk a saját területünkön” – ismételte meg Zelenszkij. Az ukrán elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson videót tett közzé egy orosz rakéta csütörtök reggeli becsapódódásáról a kelet-ukrajnai Dnyipro városában. „Itt egy újabb megerősítés Dnyipróból, hogy az (orosz) terroristák békét akarnak. Egy békés város reggele és az emberek vágya, hogy a megszokott életüket éljék. Rakétatámadás! A terrorista állam valójában annyi fájdalmat és szenvedést akar okozni az ukránoknak, amennyit csak lehetséges” – írta a felvételt kisérőszövegében.

(MTI)

Fotó: HANDOUT / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2022. november 18. 11:18
Kedves Zelenszkij! Nem mindenki olyan hülye, mint maga. Persze, hogy orosz gyártású rakéta volt, de az ukrán hadsereg lőtte ki. Egyébként nemrég még szlovák tulajdon volt, ugyanis ezeket a 300-as rakétákat adták át a tótok. A maláj gépbe beleeresztett géppuska sorozat tölténye is orosz volt, de a sorozatot egy ukrán MIG-25-ösről adták le. Sőt, még a MIG is orosz gyártmány volt. Sőt, az a BUK löveg is orosz gyártmány, amit a zuhanó repülőbe eresztettek az ukránok, biztos, ami biztos alapon. Egyébként a maláj gép lelövésekor azt hitték, hogy Putyin Brazíliából hazatérő elnöki gépét sikerült lelőni. Putyin gépe 7 perccel a maláj kép lelövése után halad keresztül ugyanazon a módosított légi folyosón. A repülők külső festése (fehér alapon kék és piros mintázat) könnyen összekeverhető.
Jaja
2022. november 18. 07:11
Miért nem lövi már ki valaki? Megoldódnának a dolgok!
evpus
2022. november 18. 05:37
Zselé egy rossz szappanoperában érzi magát.
P. Savoiardes
2022. november 17. 22:26
Ez ennyi volt Vologya. A többi már a kommunikációs szakemberek dolga. Le a kalappal, keményen bele álltatok. De ez most ennyi volt. Sminket lemosni, meghajlas, elhuzas a faszba. Béke.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!