Nem szolgálja ki egy detroiti vegán fagyizó a golyóálló mellényt viselő rendőröket

2022. július 7. 9:58
A tulajdonos döntését azzal magyarázza, hogy a vendégek megijedhetnek a testpáncélt viselő egyenruhásoktól.

Tim Mahoney, a Cold Truth Soft Serve nevű detroiti vegán fagyizó tulajdonosa az üzlet Instagram-oldalán közölte a város rendőrségével, hogy a jövőben nem szolgálják ki őket, amennyiben golyóálló mellényt viselve térnek be a boltba. Állítása szerint a bolt és a saját értékrendjébe sem fér bele, hogy olyanokat szolgáljanak ki, akik ilyen szerelésben térnek be hozzájuk. 

Többször jöttek már be hozzánk golyóálló mellényben, felfegyverkezve, ami felkavarta a vendégeinket

– közölte Mahoney.

James White, a michigani nagyváros rendőrfőnöke védelmébe vette kollégáit és felháborítónak nevezte a bolt megkülönböztetését és jelezte, reméli hamarosan fel tudja venni a kapcsolatot a fagylaltozó vezetőjével, hogy tisztázzák a nézeteltérést. 

A bűnüldözés veszélyes hivatás, a golyóálló mellény azért kell, hogy megvédjük rendőreinket, ez az egyenruha része. A műszak végén mindannyian haza szeretnénk jutni a szeretteinkhez

– reagált White.

A helyi rendőrség szóvivője szerint egyelőre még nem volt példa arra, hogy a fagylaltozóban megtagadták volna a kiszolgálást egy testpáncélt viselő egyenruhástól.

Forrás és kiemelt kép: Fox2Detroit

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi jöhet még? A tankkal érkező katonákat nem szolgálják ki a McDrive-ban?

Ahogy a RHCP mondja: "Don't you worry baby I'm like Detroit, I'm crazy"

Ilyen kevés szóban ennyi hazugságot leírni...
Nem white supremacist volt, hanem vallásos. Tudod, aminek nagyon tudtok örülni, feltéve, ha mohamedán az illető. Tortát csinált volna, csak éppen olyasmit követeltek rajta, ami szembement a meggyőződésével - és szándékosan rászálltak, többször is visszamentek oda több független esetben, beperelték, és mindezt a woke sajtó kéjes örömmel tudósította.

Ha nem akarnál hazudni és csúsztatni, akkor ez az eset akkor lenne egyenrangú a másikkal, ha a hős woke aktivista vegán kávézótól direkt tehéntejes kávés követeltek volna, és amikor megtagadják, még jól be is perelik őket. Nem ez történt, tehát hazudtál. Ismét. De már megszoktuk, ilyenek vagytok, nektek ez olyan, mint a levegővétel.

Lehet, hogy a vendégkörük nem szereti a rendőrnek látszó rendőröket :)
De kit is fognak először felhívni, ha az egyik kedves vendég előránt egy stukkert, és a kasszát követeli?

De hát Detroit-ban a rendőrök átlag 50 perc alatt érnek ki a bűntett helyszínére és az emberöléses esetek harmadát tudják megoldani.

Tipikus troll, ha egy hazugsággal rajtakapják, terel egy másikkal, lényeg, hogy ne a témáról legyen szó. Néha helyére kell tenni, hogy az újak is lássák, micsoda is valójában.

Ja, ezek a bolond rendőrök, nem akarnak egyenlőtlen esélyek miatt meghalni, ezért tartják a lépést bűnözőkkel. Majd ha be akarnak menni kávézni, akkor vízipisztolyra, szivárványos pólóra meg nyuszimamuszra cserélik a felszerelésüket.
Ja, értem, szóval az fáj neked, hogy a Mandiner a Fox2 cikkére támaszkodott, és nem nézte meg, hogy mi a woke álláspont a kérdésben. A Telex, 444, HVG cikkeinél is elvárod a konzervatív álláspont bemutatását is?

Tudod mi a furcsa? Hogy a Fox2 cikkben is megkérdezték a tulajt, de egészen biztosan nem ezt mondta: (idézet tőled)
"A tulaj már rég elmondta, hogy semmi bajuk a rendőrökkel, sőt, semmi bajuk a sima golyóálló mellénnyel, azzal a szupermilitarizált, katonai szereléssel van bajuk, amit most már egyre többször látni arrafelé. Azzal, hogy a rendőrség már nem a rendőrség, a civil élet szolgálatára szükséges felszereléseket veszi magára, és nemcsak azokat az eszközöket használja, hanem ezen már rég túlhaladtak, és katonai, háborús felhasználásra tervezett eszközöket használ. Nem ő az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy ez a folyamat most már túlságosan és feleslegesen messze ment.""
Egészen pontosan ez volt a cikkben:
"There are times when police units come through and are outfitted in heavy-duty tactical gear, it is disturbing and unsettling for some of the families in our space. In the last 24 hours, It has come to my attention that the City of Detroit outfits EMS and FIRE with armor, and this is not my concern. It’s the heavy-duty military dress that I’m hoping the city can find a way to minimize in our public spaces."

Ami a magyar fordításban így volt összefoglalva:
"Állítása szerint a bolt és a saját értékrendjébe sem fér bele, hogy olyanokat szolgáljanak ki, akik ilyen szerelésben térnek be hozzájuk.
Többször jöttek már be hozzánk golyóálló mellényben, felfegyverkezve, ami felkavarta a vendégeinket" - és ez már akkor is benne volt, amikor először olvastam.

Szóval alaptalanul fikáztad a Mandinert, mert vették a fáradtságot. Amit leírtál, lehet, hogy elmondta a tulaj, de akkor egy másik lapnak nyilatkozhatta azt, erre mondtam a woke magazin dolgot.

Kezdhetik követelni a nem vegán alapanyagokkal készült kávét is. Hozzá csirkehúsos szendvicset :)

Na álljunk meg egy percre. Eggyel korábban olyasmit hiányoltál a magyar cikkből, ami az eredetijében sem volt benne: "Azzal, hogy a rendőrség már nem a rendőrség, a civil élet szolgálatára szükséges felszereléseket veszi magára, és nemcsak azokat az eszközöket használja, hanem ezen már rég túlhaladtak, és katonai, háborús felhasználásra tervezett eszközöket használ. Nem ő az egyetlen, aki úgy gondolja, hogy ez a folyamat most már túlságosan és feleslegesen messze ment."
Szerinted rengeteget hozzátett volna a cikk mondanivalójához, ha szó szerint lefordítják az idézett mondatot, szerintem meg nem.
Elhiszem neked, hogy számodra a sajtó színvonala a lényeges, ha a baloldali sajtó cikkeiben is ugyanilyen vehemenciával keresed azokat a dolgokat, amikbe beleköthetsz, mert hát bizonyára így is van, ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés