Genderhenger: gyerekek átműtését is engedélyezné Joe Biden kormánya

2022. április 1. 14:56
Joe Biden kormánya engedélyezné a kiskorúakon végzett „nemváltó” műtétet. A republikánus vezetéstű tagállamok épp Washingtonéval ellentétes genderpolitikát folytatnak.

Az amerikai Biden-adminisztráció egészségügyi minisztériuma (pontosabban a Department of Health and Human Services' Office of Population Affairs) csütörtökön tette közzé azt a dokumentumot, amelyeknek címe Gender Affirming Care and Young People (Gendermegerősítő bánásmód és a fiatalok). Ezzel párhuzamosan az egészségügyi adminisztráció egy másik szervezete közzétette a saját dokumentumát Gender-Affirming Care Is Trauma-Informed Care címmel (kb.: „a gendermegerősítő bánásmód figyelembe veszi a traumákat”). 

Ezekben szerepel, hogy támogatják az olyan műtétet, ami fiús mellkast vagy épp nőies melleket hoz létre, illetve az olyan beavatkozást, ami átműti a nemiszerveket, nőiesíti az arcot – és így tovább. („top' surgery – to create male-typical chest shape or enhance breasts” és „bottom' surgery – surgery on genitals or reproductive organs, facial feminization or other procedures.”)

A dokumentumok leszögezik, hogy szerzőik szerint ez nem gyermekeken elkövetett erőszak, hanem segítségnyújtás. 
Ezzel párhuzamosan a Fehér Ház közzétett egy videót, amin Biden elnök a „transznemű gyermekekről” beszél. (Szoros értelemben transznemű gyermekek nem léteznek.) 

Korábban Greg Abbott texasi kormányzó mindezt gyermekeken tett erőszaknak nevezte. Arizona épp nemrég hozott olyan törvényt, ami betiltja azt, amit Biden épp engedélyezni igyekszik, azaz a gyermekek átműtését.

Mivel Biden azzal kezdte elnökségét, hogy kötelezte a szövetségi szintű sportversenyek szervezőit, hogy engedélyezzék a magukat nőnek képzelő férfiak indulását női sportágakban, ami azóta is elkeseredett viták tárgya Amerikában, már több tagállam, köztük Arizona és Oklahoma is betiltotta az ilyesmit.

Eközben Floridában a magyarhoz hasonló gyermekvédelmi és szülőjogi törvényt fogadtak el, és a georgiai törvényhozásba is benyújtottak egy hasonló javaslatot. A floridai törvénnyel az amerikaiak kétharmada egyetért. Amerikán épp végigsöpör a kamaszlányok közt a transzjárvány, és elképesztő dolgokat olvasni transz iskolai útmutatókban. A floridai törvényen kiakadt a Fehér Ház, és elítélte azt. Tudni kell, hogy valódi nemváltás nem létezik.

Gyakran felhozott érv, hogy sehol nem műtenek át kiskorúakat. Ha Bidenék javaslata megvalósul, akkor ez többé nem lesz igaz. A nemváltás azonban hosszabb folyamat, a műtétet Amerikában megelőzi a 3-4 éves kortól az úgynevezett társadalmi átmenet, 9 éves kortól adnak pubertásblokkolókat, és 16 éves kortól hormonterápiát.
 

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés