Iszlamofóbiára hivatkozva lemondták az Iszlám Állam egykori szexrabszolgájának kanadai rendezvényét

2021. november 27. 15:50
Nadia Murad az Iszlám Állam markában elszenvedett megpróbáltatásairól beszélt volna, de a rendezvényszervező úgy vélte, történetei könnyedén megsérthetik a muszlim tanulókat.

Nadia Murad a Toronto District School Board tankerületi hivatal szervezésében beszélt volna könyvéről 2022 februárjában. A 2017-ben, magyar nyelven (Az utolsó lány) pedig 2018-ban megjelent könyvben Murad arról ír, miféle megpróbáltatásokat kellett kiállni az Iszlám Állam fogságában. Többek között elmeséli, hogy az Iszlám Állam 2014. szeptember 15-én fogta el őt, majd utána eladták Moszulba rabszolgának. Muradot tizennégy évesen szexrabszolgának használták, többször is megerőszakolták és kínozták az iszlamista szélsőségesek. 

Az esemény előtt azonban a tankerület egyik felügyelője,

Helen Fisher jelezte: visszamondják a rendezvényt, mert meglátása szerint a könyv „iszlamofób nézeteket terjeszt”, és „sértő a muszlim tanulókra nézve”

írja a Telegraph. Murad maga úgy reagált erre, hogy a torontói tankerületnek tisztában kellene lennie azzal, hogy az Iszlám Államnak semmi köze az átlagos muszlimokhoz. 

Több szülő is nemtetszését és felháborodását fejezte ki a tankerület felé a döntés miatt. Fisher bár bocsánatot kért, de a rendezvényt továbbra sem fogják megtartani. 

Nyitókép: Ludovic Marin / AFP

Összesen 82 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez a hivatkozás egy szokásos kitérés a feladat elől. Ugyanis, az iszlamista növendékeknek éppúgy el kell viselniük a kellemetlen tényeket, mint mindneki másnak a saját kellemetlen eseteit.

Az iszlámot SEM szabad bántani, mert tagjai NEM FEHÉREK.
És a világ leromlásáért ugyebár a fehérek a felelősek, főként a fehér keresztények.
Nem a FED, nem a Wall Street, egyáltalán NEM A GLOBÁLISAN URALKODÓ PROFITMAXIMALIZÁCIÓ, SPEKULÁCIÓ, HOLOKAUSZT-INDOKTRINÁCIÓ és társai...
hanem a fehér faj.
Az Iszlám pedig: NEM FEHÉR.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés