Attól tart az amerikai vezetés, hogy támogatásuk nélkül az afgán hadsereg összeomolhat

2021. április 23. 7:34
Frank McKenzie arról az aggodalmáról is beszélt, hogy az afgán kormány képes lesz-e megvédeni az Egyesült Államok kabuli nagykövetségét.

„Az afgán hadsereg bizonyosan összeomlik, ha nem kap valamilyen folytatódó támogatást az Egyesült Államoktól az amerikai haderő kivonása után” – mondta a közel-keleti térségért felelős amerikai tábornok csütörtökön a kongresszusban. Frank McKenzie arról az aggodalmáról is beszélt, hogy az afgán kormány képes lesz-e megvédeni az Egyesült Államok kabuli nagykövetségét.

Az amerikai hadsereg szeptemberre elhagyja Afganisztánt

Joe Biden elnök a múlt héten jelentette be, hogy szeptember 11-ig, a Egyesült Államok elleni terrortámadás huszadik évfordulójáig kivonja a még Afganisztánban szolgáló 2500 katonáját, lezárva ezzel Amerika leghosszabbra nyúlt háborúját, amely éppen a 2001-es terrortámadás nyomán vette kezdetét.    

A szenátus fegyveres erők bizottságának meghallgatásán beszélve Frank McKenzie, az amerikai hadsereg Középső Parancsnokságának (Centcom) főparancsnoka azt mondta, tekintettel az amerikai haderő teljes kivonására, az az aggodalma, hogy az afgánok képesek lesznek-e megállni a helyüket, s

vajon képesek lesznek-e karbantartani és bevetni a repülőgépeiket az Egyesült Államok segítsége és pénzügyi támogatása nélkül.    

McKenzie szerint az afgán sereg nem tudja üzemeltetni a légierejét

Később egy a Pentagonban tartott sajtótájékoztatón McKenzie azt mondta, keresni fogják valamilyen távkapcsolati módját annak, hogy a kivonulás után is segíthessék az afgán biztonsági erőket a repülőgépeik bevethetőségének fenntartásában.    

Szenátusi meghallgatásán McKenzie hangsúlyozta, kulcsfontosságú lesz az Egyesült Államok kabuli nagykövetségének védelme, és súlyosan aggasztja őt, hogy Afganisztán kormánya képes lesz-e erről gondoskodni, a kivonulásunk után.    

A tábornok egy héten át részletezte a törvényhozóknak az amerikai hadseregre a kivonulással kapcsolatban váró komoly kihívásokat, s bár baljós képet festett a várható fenyegetésekről, gondosan kerülte, hogy bármilyen módon kétségbe vonja Biden elnök döntését.    

A hadsereg nem támogatta Biden döntését

Amerikai tisztségviselők korábban egyértelművé tették, hogy

a hadsereg vezetői nem támogatták a teljes és feltétel nélküli afganisztáni kivonulást,

amire Biden végül parancsot adott. A hadsereg vezetői egy a biztonsági feltételek függvényében végrehajtott fokozatos csapatcsökkentés mellett érveltek, azt állítva, hogy a határidőre történő csapatkivonás megszüntet minden, a tálib lázadókra helyezett nyomást és gyengíti az Egyesült Államok tárgyalási pozícióját a velük folytatott béketárgyalásokon.

(MTI, AP, Reuters)

Fotó: MTI/AP/Afgán elnöki palota

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha benne lennék az afgán bábkormányban, az összes maffiakapcsolatomat latbavetném, hogy valami drogszállítmány hasznából részesedjek, és utána irány Nizza.

Attól tart az amerikai vezetés, hogy támogatásuk nélkül az afgán hadsereg összeomolhat.

A NER-vállalkozásokat is csak a folyamatos állami segítség tartja életben.
A közpénzszivattyú leállása nekik az azonnali csődöt jelenti.
Még a zseniális cukerberg-másolatnak is.

Jajjaj, jajjaj, összeomolhat.
Washington DC-ből USA-tagállamot csinálnak, full demokrata szenátorok létrehozásával, ezzel ÁTVESZIK a hatalmat a szenátusban is.
De ha nem lenne elég, még mindig kérheti Afganisztán felvételét az USA-ba, mint legújabb tagállam, természetesen demokrata párti közbenjárásra.
A KOMMUNISTA SZÓT KÉRETIK MÁRA AMERIKAI DEMOKRATA PÁRT-ra cserélni
Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin a kommunistákról
“A USA Demokrata Párt-nál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. Az USA Demokrata Párt nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. Az USA Demokrata Párt eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet USA Demokrata ! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy az USA Demokrata Párt szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”
Mindkettő - a kommunista, fasiszta-náci, USA-DP - szülő"atyja": Sátán, pontosabban, Marx-Sátán, aki, lehet, akaratán kívül, valóban AZ EMBERISÉG SÁTÁNJÁT NEMZETTE VILÁGRA...
"civis72 2021. április 23. 10:24
@nick89
A kurva anyádat meg a NER-es közmunka tartja életben
..szóval ha sokáig pofázol nem kapsz moslékot"

Az átlagos NER-haszonhúzó apparátcsikját hallották.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés