Az EMA kedden tájékoztat a Johnson & Johnson vakcinájának mellékhatásairól

2021. április 16. 20:47
A vakcinával már mintegy hétmillió embert oltottak be az Egyesült Államokban.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken bejelentette, hogy jövő kedden ad tájékoztatást a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek közötti esetleges összefüggéssel kapcsolatban.

Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami ügynökség múlt pénteken kezdte meg a Jansen által a kifejlesztett oltóanyaggal végzett beoltást követően jelentett, alacsony vérlemezkeszámmal társuló vérrögképződéses esetek kivizsgálását, miután az Egyesült Államokban addig hat erre utaló esetet jelentettek. Az oltóanyag használatát ezek után felfüggesztették az amerikai egészségügyi hatóságok. A vakcinával már mintegy hét millió embert oltottak be az Egyesült Államokban.

Csütörtökön az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ szakértői tanácsadó testülete elhalasztotta a Johnson & Johnson cég oltóanyagával kapcsolatos döntéshozatalt arra hivatkozva, hogy több információra van szüksége ahhoz, hogy javaslatot tudjon tenni a további teendők terén.

(MTI)

Nyitókép: Frank Hoermann / SVEN SIMON / AFP

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig ennek biztosan rendben van minden papírja.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés