Tovább tolja a kínai oltás elleni hergelést a DK

2021. április 12. 12:15
Vadai egy már megcáfolt hírrel támad, közben a baloldal az oltásellenes parlamenti javaslatát még mindig nem vonta vissza.

Mint arról korábban írtunk, a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc vasárnap leszögezte közösségi oldalán, hogy ők nem oltásellenesek. Mint fogalmazott:

Oltásellenes a dédnagymamátok térdkalácsa”

– írta a DK-s pártvezér vasárnap. Ehhez képest Vadai Ágnes egy nappal később közösségi oldalán már folytatta a DK kínai oltás elleni hergelését:

Fotó: Facebook

A politikus ugyanis közösségi oldalán megosztott fenti bejegyzésében arra hívta fel a kormány figyelmét, hogy „a kínai Járványügyi Központ igazgatója elismerte, hogy a vakcináik nem elég hatékonyak”. És bár ennek a hamis hírnek Vadai Ágnesen kívül a DK másik politikusa, Vágó István is felült, ugyancsak büszkén terjesztve azt saját közösségi oldalán, ezzel szemben a valóság az, hogy Kína járványügyi vezetője szerint „teljes félreértés”, hogy a kínai vakcinák hatékonysága alacsony lenne. 

A kínai vakcinák hatékonyságát illető pontos információkról itt és itt olvashat bővebben.

Mondhatnak bármit: dokumentum bizonyítja, hogy a baloldal oltásellenes

Ráadásul amellett, hogy Vadai egy már megcáfolt hírrel támad, közben a baloldal az oltásellenes parlamenti javaslatát még mindig nem vonta vissza. Ugyanis a mai napig él a baloldal oltásellenes határozati javaslata, amelyet idén, január 15-én nyújtott be az ellenzék az Országgyűlés Hivatalának.

Fotó: Facebook/Rákay Philip videója

A fent említett dokumentumból kiderül, hogy az aláírók (a Jobbiktól a DK-ig – a szerk.),

határozati javaslatban követelik, hogy a kínai vakcinát ne lehessen használni Magyarországon.

Mint fogalmaztak: „álláspontunk az, hogy a magyar emberek egészségének védelme érdekében, ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség.”

Érdekesség ennek kapcsán, hogyha a kormány a baloldal kérésének megfelelően nem hallgatott volna a keleti vakcinákat engedélyező magyar szakamberekre, a már márciusban kialakult és azóta is fenntartott második helyett, nyolcadik-kilencedik helyen állnánk az uniós „vakcinaversenyfutásban” az orosz és a kínai oltóanyagok nélkül. 

 A DK és a baloldal oltásellenes kampánya

A DK és szövetségesei még ősszel erőteljes kampányba kezdtek a keleti vakcinák ellen. A Gyurcsány-párt először „a szabad vakcinaválasztásért” indított petíciót. „Mi, európai magyarok követeljük, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg. A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne” – jelentette ki politikusuk, Arató GergelyFelhívásukban akkor az állt, hogy „a magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon.” A petícióban azt írták: „vérlázító, hogy miután a kínai vakcinát sem a magyar hatóságok, sem az Európai Unió nem engedélyezte, Orbánék azt egy rendelettel akarják ráerőltetni a magyarokra! A kínai vakcinát be kell tiltani. Írd alá a petíciónkat.”

Ahogy mi is megírtuk, januárban már vizsgálóbizottságot akart a DK a kínai vakcina ellen. A DK egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán pedig arról beszélt, hogy ő vitatkozik azzal, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a vírus, az orosz vakcina magyarországi tesztelését pedig emberkísérletnek nevezte. 

Az oltásellenes kampányhoz a Momentum is csatlakozott „Ahogy a kínai vakcina esetében, úgy valószínűleg most is »odaszólt« azért a miniszterelnök, hogy érdemes lenne minél előbb engedélyezni a magyarországi felhasználást.” – posztolta Fekete-Győr András pártelnök, aki szerint Orbán Viktor ezzel akar baráti gesztust tenni Putyinnak és ez rombolja a vakcinákba vetett bizalmat.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter úgy fogalmazott, hogy „Orbán Viktor mivel akarja oltatni a magyar embereket? A kínai, elavult technikájú, ki tudja milyen eredetű vakcinával”.

De nekiment a keleti vakcináknak az MSZP elnöke, Tóth Bertalan is, aki szerint „egy teljesen vizsgálat nélküli, szakemberek által meg nem erősített hatékonyságú oltóanyagról bejelentik, hogy több millió idős ember beoltására alkalmas”. Eközben kiderült, hogy több baloldali politikus, például Hiesz György gyöngyösi városvezető, valamint László Imre újbudai DK-s polgármester is soron kívül oltatta be magát.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás 

Összesen 61 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A DK tagjai egytől egyig gusztustalan férgek.

Haha, Vágó a szkeptikus, egyből benyalta és terjeszti.
Nem néz utána, hogy miről is van szó tulajdonképpen.
De sebaj, így nagyobbat szól a pofára esésük.

Azt nem értem, hogy Vadai és Arató miért ilyen rosszul öltözött, slampos miért nem képesek normálisan, elegánsan felöltözni. Miért ilyen igénytelenek a kinézetükre?

Javaslom a határozati javaslatot átfogalmazni így:

"Javasoljuk a kínai vakcinák 2021. évi visszamenőleges alkalmazását,
amennyiben az EU megfelelő szerve azt valamikor az év vége felé
engedélyezi vagy javasolja használatát. Javasoljuk továbbá az EUs
statisztikák átkonvertálását azon számértékekre, amelyek akkor
születtek volna, ha az EUban a kezdet kezdetétől alkalmazták volna
ezeket a vakcinákat."
Korunk magyarországi triumvirátusai:
Kádár Apró Dögei,
Rákosi Piros Farkasai,
Gyurcsány Vágó Vadai.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés