Így petíciózott a DK a kínai vakcina ellen

2021. április 06. 18:32

Több hónap után a DK mára elérhetetlenné tette a kínai vakcina ellen futó aláírásgyűjtését.

2021. április 06. 18:32
null

Ismeretes, hogy a DK és szövetségesei még ősszel erőteljes kampányba kezdtek a keleti vakcinák ellen. A Gyurcsány-párt először „a szabad vakcinaválasztásért” indított petíciót, később pedig, mikor Magyarország elkezdett érdeklődni a Sinopharm vakcinák iránt, a párt petíciót is indított a kínai oltóanyag ellen is. Ez vált elérhetetlenné mostanra, ám a Drót.info a Waybackmachine nevű program segítségével visszanézte az aláírásgyűjtő oldalt.

„A magyar kormány láthatóan eldöntötte, hogy az Európai Gyógyszerügynökség által ellenőrizetlen, engedély nélküli, bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan, ismeretlen tartalmú és működésű kínai vakcinával akar tömegesen oltani Magyarországon”

– áll a felhívásban.

– írta a kínai vakcinák kapcsán a DK. 

„A DK oltáspárti politikai közösségként fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat, szeretnénk megakadályozni, hogy a kínai vakcina kormányzati propagálása miatt csökkenjen az oltási kedv” – áll a törölt felhívásban.

Mostanra a szakemberek között általánossá vált az az álláspont, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a megbetegedés. Ezért is valószínűsíthető az, hogy a baloldal már letagadná a keleti vakcinák és a védekezési intézkedések elleni kampányát, legalább is a Magyar Nemzet összeállítása alapján, amely az elmúlt egy év védelmi intézkedéseit, és az ellenzék ezeket támadó reakcióit vizsgálja.

Nyitókép: Isza Ferenc / AFP

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik