Kínai járványügyi vezető: „Teljes félreértés”, hogy a kínai vakcinák hatékonysága alacsony lenne

2021. április 12. 08:18

Gao Fu szerint kiforgatták szavait a vakcinák hatékonyságáról.

2021. április 12. 08:18
null

A kínai járványügyi központ vezetője a Global Timesban tette helyre a találgatásokat. Korábbi beszámolók szerint Gao Fu egy szombati fórumon arról beszélt, vizsgálják, hogyan oldják meg azt a problémát, miszerint a meglévő vakcinák hatékonysága nem magas. A szakember viszont egyszerűen

csak arról beszélt, milyen módszerekhez érdemes nyúlni, ha javítani akarunk a vakcinák hatékonyságán.

„A világban használt vakcinák hatékonysága időnként magas, időnként alacsony. A kutatóknak szerte a világon foglalkozniuk kell azzal a kérdéssel, hogyan lehetne javítani rajta” – mondta Gao, majd elismételte a lehetséges megoldásokat.

Az oltási programokat egyre inkább a koronavírus sajátosságaihoz kell majd igazítani

Azt mondta, a változtatásokra azért lehet szükség, mert ez az első alkalom, hogy az embereket új koronavírus elleni vakcinákkal oltják. Bár az ettől eltérő vírusokkal kapcsolatos tapasztalatok hasznosnak bizonyultak, az oltási programokat egyre inkább a koronavírus sajátosságaihoz kell majd igazítani, írják.

Kínában többféle vakcinát gyártanak, közülük a Sinopharm vakcináját használják Magyarországon. A Sinopharm azt állítja, hogy a vakcinájuk hatékonysága 79 százalékos.

Fotó: MTI

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nagyhuba1
2021. április 13. 19:32
Aki megkapta valamelyik keleti vakcinát és most pofátlanul ellenük hergel,menjen és adja vissza,vagy fogja be a száját és örüljön.
kunfia
2021. április 12. 22:55
És a Mandiner szemlézte a Kínai Kommunistapárt lapját. Tényleg a kommunista párt lapja rossz fordíásra hivatkozik? Milyen meglepő:DDDDDD
Agricola
2021. április 12. 19:04
Karinthy Frigyes írta az ilyen vadbarmokról, akik kiforgatták Gao Fu szavait a vakcinák hatékonyságáról : "Új Bábelt élünk, a fogalmak pokoli zűrzavarát. Gyalázatos hazugok megrontották a szavak becsületét!"
mucsay
2021. április 12. 13:09
tudjuk. ismerjük őket, így működnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!