Soros György Bátorság Díjat kapott

2019. április 22. 10:48
Soros szerint Orbán Viktor kormánya szupergonoszt csinált belőle, aki a keresztény magyar identitás elpusztítására törekszik.

Idén Soros Györgynek ítélték oda a Don Ridenhour Bátorság Díjat, amely immáron 16. alkalommal talált gazdára A milliárdos a díj átadásakor kitért a kormánynak a személyét érintő kommunikációjára is – írja az Index.

A díjat átadó szervezet honlapján a következő olvasható: a Bátorság Díjat azoknak ítélik oda, akik az egész életüket a közjónak és a társadalmi igazságosságnak szentelték. Az előbbiek alapján Soros a nyílt társadalom, az emberi jogok és a transzparencia támogatásáért kapta meg a Rindenhour-díjat. „Soros György egy nagy erejű gondolkodó, kreatív emberbarát, és egy látnoki képességű ember, aki négy évtizede elkötelezetten harcol egy nyílt és igazságos társadalomért” – olvasható a szervezet honlapján

Soros a díjátadón elmondott beszédében Magyarországra és Orbán Viktorra is kitért. „A hazámban Magyarországon Orbán Viktor kormánya egy szupergonoszt csinált belőlem, aki összeesküvést sző a magyar nemzet keresztény identitásának elpusztítására” – mondta a milliárdos. Soros szerint a Helsinki Bizottság magyar munkatársainak naponta szembe kell nézniük az ellenséges környezettel és a démonizálással, amit a magyar kormány teremtett meg az utóbbi időben.

Beszédében kitért Erdoğanra is, akinek szerinte kulcsszerepe van Osman Kavala bebörtönzésében, aki Soros alapítványának török munkatársa, valamint a milliárdos személyes jó barátja is. 

Soros György a díjjal járó 10 000 dollárt a Hungarian Spectrum blognak ajánlotta fel. A blog magyar nyelvű híreket, a kormány magyar nyelvű kommunikációját fordítja angolra, hogy megismertesse a világgal a magyar közbeszéd állapotát. A blogot Balogh S. Éva alapította, '56-os emigráns, korábban a Yale előadója. 

(Index)

 

Összesen 188 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Orbánnak nem kellett gonoszt csinálnia belőle, Soros gonosz anélkül is...

Úgy csinálsz, mintha az alacsony bérek csak Orbán alatt lennének. Mit is mondtatok, amikor az első Orbán kormány duplájára emelte a minimálbért? Emlékszel még?

Hazugok vagytok, külső, idegen érdekek elvtelen kiszolgálói!

HakapesziM! A Magyar Nemzetben kellene naponta írnod, van írói vénád, ami most jól jönne a kormánynak.S akkor talán én megvásárolnám ezt az újságot, most nincs mit benne olvasni. Természetesen írói álnéven....

Tetszik, amit és ahogyan írsz, ez az egyetlen fegyver a hazaáruló, Soros zsoldban álló balliberális politikusok, pártok, média munkatársak, "filozófusok" felforgató tevékenysége ellen.

ha van időd, írj egy hasonlót Szénási és Donáth László evangélikus lelkész között, mikrofon nélkül lezajlott beszélgetésről. Tegnap a Klubrádióban Szénási, minden létező emberi aljasságot, gyűlöletet felszínre hozó kérdéseire reagálva mutatta be Donáth, hogy mennyire gyűlöli a keresztényeket, a kormánnyal érintkező püspököket, klerikusokat. Akkor, amikor a szeretetről illett volna beszélnie.

Az a Donáth - aki jól példázza, hogy nem minden zsidó származású emberből válik jó katolikus, református, evangélikus pap, lelkész -horgadt fel azon, hogy a katolikus papok szóba állnak Orbán Viktorral, az a Donáth, aki 94-től 2010-ig MSZP-s országgyűlési képviselő volt. Ami önmagában Édesapja emlékének meggyalázása, egy zsidó haszonlesése volt.

Írj arról, hogyan beszélnek ezek a hazaárulók egymás között, a kifizetőhelyen, a magyarokról, a munkásokról, a vidéki emberekről, a hazájukat szerető, lelküket el nem adó zsidókról

Mutasd be, hogyan forgolódnak a nemzetközi nagytőke előszobáiban, majd hogyan adják el magukat progresszív európai hazafinak, hogyan röhögik ki az országot, saját szavazótáborukat.

Nézzük, mivel állunk szemben:
"The Ridenhour Courage Prize[edit]
2004: Daniel Ellsberg
2005: Seymour Hersh
2006: Gloria Steinem
2007: Jimmy Carter
2008: Bill Moyers
2009: Bob Herbert
2010: Howard Zinn (posthumous)
2011: Russ Feingold
2012: John Lewis
2013: James Hansen
2014: Frederick A.O. Schwarz, Jr.
2015: James Risen
2016: Jamie Kalven
2017: Anna Deavere Smith
2018: Tarana Burke
2019: George Soros
Tehát, mindhárt az első díjazott:
2004: Daniel Ellsberg. "

"Ellsberg Chicagóban, Illinoisban született 1931. április 7-én, Harry és Adele (Charsky) Ellsberg fia. A szülei Ashkenazi zsidók voltak"
Van még kérdés?
Ja, hogy az a jó díjazott, mint Soros, aki a Nyílt Társadalom ügynöke, valójábanm devolje, aki maga 3 méteres kerítéssel körbezárva demonstrálja a nyíltságot...

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. április 22. 13:58

devolje, devilje, majdnem ugyanaz, vagy még rosszabb, mert angyalt mutat az ördög, ilyen ez a Soros-devol...

Csak bátorítani tudlak az írásra. Nézz körül, hány diplomás, több nyelven beszélő ember képtelen az igazság kimondására, megfogalmazására direkt, vagy indirekt módon, akár irónia keretén belül, mégis fenntartják maguknak a jogot a megkérdőjelezhetetlenségükre. S vannak, akik fizetett zsoldosként szándékosan hazudnak, félrevezetnek.

A szellemi, morális, emberi határ ma számos stratégiai kérdésben nem a kamionos és az MTA professzora, nem a diplomás és a nem diplomás között húzódik meg, hanem a becsületes, hazáját szerető és a hazaáruló, nemtelen senkik között.

El tudom képzelni, hogy nehéz megélni, amikor a zsidó értelmiség kizárólag önmagát sorolja a gondolkodó emberek közé, Vajda Mihály a jobbágyok közé sorolja a nem zsidókat, de ez ne keserítsen el.

Sok hatosztályos parasztembert többre becsülök, mint sok balliberális filozófust, újságírót, politikust, megmondóembert.

Jó, ha tükröt tartanak eléjük....

Na ja! Bátor ember. Már 14 évesen is amikor a zsidó társai vagyonát rekvirálta a fogadott keresztapjával.
(7 perctől kezdődik, de érdemes a teljeset meghallgatni. Magyar felirat beállítható.)
https://www.youtube.com/watch?..

Gyuri bá' üzleti modellje nem bonyolult.

Szerinted mi a következménye, ha az európai fehér családokban 1,2 -1,8 míg a muzulmánoknál 5-8 közötti?

Ki áll nyerésre?
Bár mint tudjuk a matematika gonosz fehér találmány, nem kell neki hinni.

Idióta!

" Soros vitája a Bush-kormányzattal nem a lényegről szól. A világ népei számára ugyanis nem az a legfontosabb kérdés, hogy politikai, kulturális, gazdasági vagy katonai eszközzel kell-e Amerika vezető szerepét megszilárdítani, hanem az, hogy egyáltalán kell-e?

A valóság az, hogy a világon sokan szeretnének az amerikai gazdasági-kulturális-katonai hatalomtól szabadulni. Soros ezt a problémát nem érzékeli, mert ugyanolyan erős messiástudata van, mint hazájának. Könyvéből is, nyilatkozataiból is kitűnik: még az alázatot és az empátiát, valamint az anyagi segítségnyújtást is puszta hatalomkiterjesztési technikának tekinti. Képességeit és anyagi lehetőségeit elegendőnek tartja ahhoz, hogy kinyilatkoztassa, milyen a jó társadalom, milyen irányba kell haladnia a világnak, s hogy mit kell szabadság, demokrácia, jó és szép fogalmán érteni. Közben emberi sorsokat ad és vesz a tőzsdén, népekkel kísérletezik, mint Amerika. A valóságot pedig megismerhetetlennek nevezi, hogy ne kelljen figyelembe vennie.

Soros György egy önmagával meghasonlott világhatalom, Amerika pedig egy dilettáns filozófus. Soros egy helyütt maga is beismeri, hogy nem tud mit kezdeni a valóság és az igazság fogalma közti különbséggel. Amerika ugyanígy van ezzel. A valóság azonban néha bekopog. A buborékok kipukkadnak, az álmok összeomlanak olyankor."
Szerző Balavány György
Forrás: http://regi.sofar.hu/2007/09/1..

(Az MNO-n már nem érhető el.)

Hát éppen ezért nem értem, hogy te mi a fészkes fennért gondolod, hogy ez a szarkupac egy emberi nagyság? Gátlástalanul foszt ki mindenkit, aki csak az útjába kerül.

Az élete úgy kezdődött, hogy kifosztotta a haláltáborokba induló zsidókat, te meg a jóságáról beszélsz? Buggyantak vagytok ti mindegy szálig, vagy ami még rosszabb, pénzért toljátok a szekerét!

"
Soros Györgyöt elítélte a bíróság
Az ügyészség indítványának megfelelően egy párizsi bíróság bennfentes kereskedés miatt 2,2 millió eurós pénzbüntetésre ítélte Soros György magyar származású üzletembert. A büntetés nagysága hozzávetőleg megegyezik azzal az összeggel, amit Soros keresett a Société Generale-papírok megfelelő időben történt vásárlásával. Az üzletember továbbra is tagadja a vádakat, és fellebbez a döntés ellen."
https://www.napi.hu/befektetes..

A Napi.hu firkásza pedig már kész mentőkötéllel lép színre.

„A fél világ támadja Sorost

Amerikai Egyesült Államok
Eddig 149 ezren írták alá azt a petíciót, amely arra szólítja fel az igazságügyi tárcát, hogy nyilvánítsák „belföldi terroristának Soros Györgyöt és a neki dolgozó személyeket”. Korábban Mike Lee, Utah állam republikánus szenátora kijelentette: az Obama-féle diplomácia a nemzeti érdekeket háttérbe szorítva ideologikus külpolitikát folytat, külön kiemelte, hogy a kormányzat több millió dollárral támogatott ebben Soros-féle szervezeteket, ezért a finanszírozás felülvizsgálatát kérték Rex Tillerson külügyminisztertől.

Izrael
A zsidó származású Soros György ellen alkotott törvényjavaslatot nyújtott be az izraeli parlamenthez, Miki Zohar, a kormányzó Likud képviselője, miután Benjamin Netanjahu kormánya visszavonta a magyar plakátkampányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot, majd a külügyminisztérium bírálta Sorost, mondván, Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel. A Knesszet elé adott tervezet megtiltaná, hogy bármely olyan személy támogasson izraeli szervezeteket, aki eközben Izrael-ellenes csoportokat is pénzel. Zohar szerint Soros szélsőbaloldali szervezetekkel áll kapcsolatban.

Ausztria

A hétvégén előrehozott választásokat rendezett szomszédos országban a korábbi választási kampány idején sokan támadták azzal a liberális pártot, hogy bevándorláspárti véleményével Soros György tervét igyekszik végrehajtani. A kényszerű koalíció mára meg is bukott, ezért kellett a hétvégén újabb választásokat kiírni.

Románia
Victor Ponta korábbi miniszterelnök közösségi oldalán azt írta: “A Soros György által támogatott romániai és kelet-európai alapítványok és bizonyos személyek nemzetellenesek és károsak.”

Csehország
Élesen bírálta 2016-ban Soros Györgyöt és Andrew Shapirót, az Egyesült Államok prágai nagykövetét Milos Zeman államfő, aki szerint Soros működése több kárt okoz, mint amennyi hasznot hajt, Andrew Shapiro csehországi küldetése pedig csak ront a cseh–amerikai kapcsolatokon.

Délszláv térség
Nemrégiben derült ki, hogy Bob Goodlatte virginiai republikánus képviselő vezetésével tanulmányutat tett egy amerikai kongresszusi küldöttség a Balkánon. Az American Spectator szerint a misszió célja az, hogy kiderítsék az országokban kialakult Amerika-ellenes közhangulat okát. Ezekben az országokban ugyanis a korábbi, Obama-kormány által kinevezett nagykövetek nagymértékben beavatkoztak be a helyi politikába. Albániában „Edi Rama miniszterelnök az Egyesült Államok nagykövetének támogatásával tönkretette a bírósági rendszer függetlenségét” – írta a lap, hozzátéve: Edi Rama szocialista politikus, régi barátja Soros Györgynek, akinek NGO-hálózata – az amerikai nagykövetség támogatásával – finanszírozott olyan projekteket, mint a 8,8 millió dolláros USAID-programot, amely a bírósági reform legnagyobb támogatója. A lap a macedón válságért is a helyi szocialistákkal összefogó amerikai nagykövetet teszi felelőssé. Az országban tavasszal egymást érték a Soros-ellenes tüntetések. A Spectator szerint ugyanez a helyzet Boszniában és Koszovóban is.

Görögország
2015-ös hatalomra kerülése után Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök azonnal liberalizálta a helyi bevándorlási rendszert, a lépés aligha határolható el az országban azóta kialakult migránsválságtól. Ciprasz kormányzásának első négy hónapjában 721 százalékkal növekedett az Európába érkező afrikai migránsok száma. Ciprasz nagy barátja Sorosnak, ráadásul az ország Obama elnök által kinevezett nagykövete, Geoffrey Pyatt korábban három évet szolgált Kijevben, ahol a Spectator szerint: „széles körben azok talpnyalójaként tartották számon, akik elősegítették a hatalomátvételt, és köztük volt Soros György is”.

Franciaország
Nemrég derült fény arra, hogy a Soros Avaaz elnevezésű civil szervezete befolyásolta a francia elnökválasztást. Az Origo szerint a Soros Györgyhöz köthető online aktivistahálózat vírusvideókkal, plakátok meghackelésével, SMS-ekkel, több ezer telefonhívással, valamint különféle akciókkal „formálta” a közvéleményt. A szervezettől kikerült belső levelezés megköszöni az Avaaz 20 millió aktivistájának, hogy segítségükkel Ausztria és Hollandia után Franciaországban is sikerült legyőzni a „jobboldali populistákat”.

Oroszország
A magyar civiltörvényt jócskán megelőzve született meg az az orosz jogszabály, amely „ügynöknek” minősíti azokat a külföldről finanszírozott szervezeteket, amelyek társadalmi befolyásukkal országon kívüli érdekeket érvényesítenek, így kockázatot jelentenek a nemzetbiztonságra és a függetlenségre. (Türkmenisztán és Kazahsztán ennyire nem cizellálta a kérdést, onnan egyszerűen kitiltották a sorosista NGO-kat.)

Grúzia
A „rózsás” forradalmat nyíltan támogatta Soros György, amely nyomán 2003-ban elzavarták Eduard Sevardnadze államfőt. Nemrégiben Salome Zurabishvili országgyűlési képviselő, aki 2004–2005-ben az ország külügyminisztere volt, úgy fogalmazott: a Soros Alapítvány volt a grúziai demokratizálódás bölcsője, de tagadhatatlan, hogy a Soros-hálózat emberei beépültek a hatalomba. Tény: a Sevarnadze elzavarása utáni kormány első oktatási minisztere, Alekszandr Lomaja korábban a grúziai Nyílt Társadalom Alapítvány ügyvezetője volt.”
https://www.lokal.hu/2017-10-e..

Orbán nem túlórát ígért, hanem foglakoztatás bővítést, új munkahelyeket. Ennek hatása jelenik meg a jelentkező munkaerő hiányban és a rendkivüli éremelésekben.
Ugyanakkor a GKI kutatása szerint ez rontja a magyar kkv-k jövedelmezőségét.
A kis cégeknek fáj igazán a nagy béremelés
https://www.portfolio.hu/gazda..

A magyar kkv-k problémája nem a bérek nagyobb arányú emelése, hanem a technikai, technológiai lemaradás. Azoknál a magyar vállalkozásoknál, ahol fejlett technikát, technológiát alkalmaznak a béremelés nem jelentett problémát.

Az jobb volt, amikor a Gyurcsány rezsim alatt 700-800 ezer munkanélküli volt, vagy a Horn rezsim alatt a munkanélküliség meghaladta az egymilliót?

2004 évtől a velünk együtt csatlakozó országok az EU-hoz, a foglalkoztatásuk jóval nagyobb volt, mint Magyarországé, így a bérek is magasabbak voltak.

Válaszok:
Berecskereki | 2019. április 22. 17:26

Jav. éremelésekben = béremelésekben

Soros György forradalmi biztosa
Balogh Éva, a Hungarian Spectrum szerzője
https://hungarianspectrum.org/

Mindig, ráadásul elég közönségesen is megy neki. Nagyon ellenérdekelt lehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés