Megint antiszemitázza a magyar kormányt a Washington Post

2024. augusztus 01. 09:13

Ki más, mint Soros György kapcsán került elő a neves amerikai lapnál az antiszemita kártya.

2024. augusztus 01. 09:13

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

A Fidesz az EP-választást egzisztenciális küzdelemnek állította be, amely megőrizheti a békét Európában, ha Orbán győz, vagy széles körű instabilitást okozhat, ha nem. E merész állításhoz Orbán egy kiterjedt kormánypárti médiabirodalmat használt, amely több mint egy évtizede uralja az ország politikai diskurzusát – állítja az AP hírügynökség cikke, melyet a The Washington Post közölt. 

Ennek kapcsán Magyar Péter az amerikai lapnak arról beszélt, hogy a magyar állam lényegében nem működik, csak propaganda és hazugságok vannak. A TISZA újdonsült elnöke elmondta, szerinte Orbán Viktor „propagandagyára” milyen károkat okozott a magyar demokráciának.

2010 óta az Orbán-kormány politikáját a migránsokkal és az LMBTQ+ jogokkal szembeni tiltakozásra, valamint az Európai Unióval szembeni bizalmatlanságra alapozza, és azt hirdeti, hogy Soros György titkos összeesküvéseket sző Magyarország destabilizálására. Ez utóbbi klasszikus antiszemita toposz” – írják a cikkben.

A cikkben Hadházy Ákos is megszólalt, a független országgyűlési képviselő arról beszélt, szerinte a média megosztottsága a magyar pénzügyekre is hatással van. Úgy fogalmazott, szerinte az ilyen visszaélések azért maradnak felderítetlenül, mert a választók többsége nem tud róluk. 

Hadházy azt állította, hogy a kormány orosz mintát követve kézi vezérléssel irányítja az állami médiát, és évente mintegy 50 milliárd forintot költ hirdetésekre. Úgy véli, a kormánynak nem az a fontos, hogy senki ne halljon a korrupciós ügyekről, hanem az, hogy minél többen hallják a „hazugságaikat”.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 326 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. augusztus 09. 13:02
Gondolom Soros említése negatív kontextusban nettó antiszemitizmus. Hisz ő az az ember, akinek nincsenek rossz tulajdonságai. Amúgy minket akkor is az antiszemitizmussal fognak ostorozni, amikor sok helyez már zsidókat ölni is szabad lesz majd. MP pedig tökéletesen felmondta a lipsi mantrát, a senki által nem nézett közTV fikszáció pedig állandó eposzi kellék. Bár kétlem, hogy az amerikaikat nagykn meghatná egy kampány közepén, hogy a magyar kormány évi 120 millió dollárt költ hirdetésekre. Ráadásul egy komoly részét ők teszik zsebre.
Mich99
2024. augusztus 09. 00:53
Ez az összefoglalás nem Magyarországról szól, hanem az amerikai FOS működéséről, arról hogy amerikai ügynökként kezelik a hazaáruló patkányokat és hogy milyen könnyen nyelik be azok hányadékát...
Box Hill
2024. augusztus 07. 11:15
Nem a saját házatájatok körül kéne sepergetni előbb, pökhendi balfékek? "Még mindig biztonságos egy zsidónak Amerikában?" - kérdezte az Atlantic Monthly a minap. Is It Still Safe to Be a Jew in America? The Atlantic, March 15, 2020. Gary Rosenblatt
Tehetős Totó
2024. augusztus 06. 05:30
Szegény gyerekei.... Ha szégyellik, azért, ha büszkék rá, azért!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!