Se vége, se hossza: megpróbáltuk összeszedni, kikbe rúgott bele porondra lépése óta Magyar Péter

2024. október 04. 18:28

Nem csak politikusok, hanem, újságírók, valamint egykori felesége és volt barátnője sem maradt ki a sorból.

2024. október 04. 18:28
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Újabb politikai szereplővel akasztott tengelyt a hét végén a semmilyen – még az építő jellegű – kritikát sem tűrő Magyar Péter. Vona Gábor már sokadik a sorban, aki ellen a Tisza Párt vezetője kommentháborúba kezdett a Facebookon. 

A 2RK elnöke azután szólalt meg, hogy a Tisza Párt EP-képviselője, Gerzsenyi Gabriella politikai célokra használta fel a Marco Rossival, a készült fotót, amelyhez előzetesen a labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya nem járult hozzá

Vona az ügyre reagálva ötpontos reakciót írt, amelyben bírálta Magyarékat, mondván, hogy ezzel az akcióval öngólt rúgtak. 
Magyar Péter – szokásához híven – természetesen azonnal megjelent a kommentszekcióban és visszatámadott. Elkezdődött az üzenetváltás, de Magyar hozzáállása fikarcnyit sem változott.

Ezt is ajánljuk a témában

Már szervezkednek ellene

Vona előtt a független képviselő Hadházy Ákos volt soron, aki Magyar Péternek még a Diákhitel Központ vezetőjeként kötött gyanús szerződéseiről érdeklődött volna a Tisza elnökénél. Hadházy szerint Magyar a Diákhitel Központ vezetőjeként gyanús, az ő értékítélete szerint felesleges, túlárazott szerződéseket kötött.

Magyar azzal vágott vissza, hogy Hadházy ezzel csak a rogáni propagandának adja a muníciót, és valójában nem akar kormányváltást. Bár  a független képviselő személyesen is próbálkozott Magyarnál egy demonstráción, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba, a Tisza elnöke erre nem volt hajlandó. Nem meglepő módon ebben az esetben lehazugozta a másik felet, de egyben azt is megüzente Hadházynak, hogy tegyen feljelentést, ha akar. 

Szerdán aztán Magyar újabb frontot nyitott, amikor a Telexnek adott interjújában azzal vádolta Hadházyt, hogy 

más politikusokkal együtt Duna Párt vagy Egyesület néven hozna létre valamilyen együttműködést a Tisza ellen.

A strici és az alkoholista

A leghosszabb ideje tartó, lassan már szappanoperába nyúló konfliktusa azonban a bukott miniszterelnökkel, Gyurcsány Ferenccel alakult ki az ellenzék új messinásának. Igaz, ebben a konfliktusban inkább a DK elnök szórja a jelzőket, augusztusban például azt írta, hogy

„Istentelenül tisztességtelen, ocsmány, amit ez a fickó művel: hazudik, gyanúsít, vádol, mószerol, mint a vízfolyás. Nélküle is sok szemétség volt itt, vele, egészen pontosan azzal, amit tesz, a szemétkupac is nőtt. A magyar megújulás fényes dicsőségére!"

A fővárosi politikai események kapcsán a volt kormányfő pár hete lestricizte Magyart, aki azzal vágott vissza, hogy „még mindig jobb ez így, mint amikor (Gyurcsány) hazánkat k*rva országnak hívta”.

Nem maradt következmények nélkül az sem, hogy Magyar gyakorlatilag lealkoholistázta a DK elnökét, aki válaszul egyebek mellett azt írta, hogy „szar emberek nem tudnak jó országot csinálni, így ha Magyar egyszer ezt az országot vezetni akarja, akkor nem ez a jó hozzáállás a dolgokhoz”.

A DK elnöke már a június választások után is beleszállt Magyarba, akit személyében és erkölcsileg is alkalmatlannak nevezett. Mint mondta, 

a Tisza Párt elnöke még egy minisztériumi osztályt sem vezetett, az ország 30 százaléka pedig rábízná a hazáját.

Magyar kedden Karácsony Gergely főpolgármesterbe rúgott bele, aki szerinte egy „hazugságoktól és önellentmondásoktól hemzsegő" interjút adott a Telexnek. De az ellenzék új reménysége nem felejtett el korábban beszólni Schiffer Andrásnak sem. 

Propagandistázás és kirohanás

Ám Magyar nem csak politikusokkal, hanem újságírókkal is összerúgta a port. Először az akkor még hvg-s Dezső Andrást propagandistázta le, aki annak a rendőri jelentésnek járt utána, amely a Tisza elnök Varga Judittal folytatott, 2020 decemberi veszekedéséról szólt. De az ügy kapcsán a 444-hu-val is tengelyt akasztott.

Magyar a júniusi választás után egy nappal az ATV műsorvezetőjének, Rónai Egonnak ment neki, aki az Egyenes beszéd cím műsorban szembesítette azzal, hogy a politikus állításaival szemben hányszor hívták meg a műsorba. Magyar a válaszadás helyett kirohant a stúdióból, majd azt írta:

„Szégyellje magát, mind a Fidesz házitelevizíója, mind a műsorvezető, akinek fontosabb volt hazugságokkal védeni a védhetetlent, mint foglalkozni több, mint 1.340.000 szavazó tegnapi döntésével.” 

A júniusi Ötkertes balhéja után aztán az egész médiának nekiment, miután megírták a sztorit. 

Magyar akkor azt írta, hogy a hatalmi elit mellett a médiaelitet is le kellene váltani. Magyar ezzel együtt már korábban beszólt Hont Andrásnak, akivel éppen szerdán, a kiszivárgott KEHI-jelentés kapcsán keveredett véget nem érő, személyeskedéstől sem mentes szócsatába.  Magyar márciusban Ceglédi Zoltánnal is kommentháborúba keveredett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az egykori feleség és a volt barátnő 

A sorból persze nem maradhat ki Magyar volt felesége, az egykori igazságügyi miniszter Varga Judit és volt barátnője Vogel Evelin sem. Mindketten egy-egy interjúban beszéltek arról, hogyan is viselkedik a valóságban egykori párjuk. A Tisza vezére persze 

mindkét esetben rogáni propagandát emlegetett, 

Varga Judit esetében azzal vádolva volt feleségét, hogy éppen a volt miniszter bántalmazta őt. A Vogel Evelinnel készült interjúra pedig pont úgy reagált, ahogy azt a volt barátnő megjósolta. De ennél tovább ment, zsarolással vádolta meg Vogelt, és közölte, hogy feljelentést tesz ellene. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. október 04. 20:12
Kényszerzubbonyt erre a baromra! Hol van nagyervinke? Pankotai mar a barátnője?
sexykitty-5000104
2024. október 04. 20:09
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­­­é­k­e­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­s­­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­p­­u­n­­c­­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
5m007h 0p3ra70r
2024. október 04. 20:07
»orbanbalazshazaarulo 2024. október 04. 18:40 Október 5.« Na! Csak nem? Te is mész szétbeaszni csákánnyal? Neked is kurvára eleged van már a tévéműsorból, amit nem nézel?
5m007h 0p3ra70r
2024. október 04. 20:04
»Skywalker_bp 2024. október 04. 19:08 Oda a varázs., oda a tekintély. « És csak kopik tovább. Döcög a pártépítés, súlyosan növekszik a hazugságballon. Ahogy Szeged elhangzott: A R R I D E V E R C I.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!