Orbán: Nemsokára szövetségeket kötünk, és a Patrióták lesznek a második legnagyobb frakció az EP-ben (VIDEÓ)

2024. július 19. 07:15

Az Európai Bizottság elnökének újraválasztásáról, a békemisszióról, a Trump elleni merényletről és a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazásról is beszélt Orbán Viktor.

2024. július 19. 07:15
ORBÁN Viktor

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Orbán Viktor péntek reggel interjút adott a Kossuth Rádiónak. A magyar miniszterelnök csütörtökön részt vett az Európai Politikai Közösség (EPC) negyedik csúcstalálkozóján, ahol az ukránoknak is üzent. Erről ide kattintva olvashat bővebben. Arról is írtunk, hogy Orbán Viktor tízpontos békejavaslatot küldött Charles Michelnek.

A Von der Leyen vezette Európai Bizottság teljesítménye harmatgyenge volt az elmúlt öt évben – így indokolta Orbán Viktor az interjú elején, miért nem támogatta a Fidesz a német politikus újrázását. A kormányfő arról is beszélt, hogy Von der Leyen „nem a mi politikai ellenfelünk, hiszen ő a megbízottunk”. Függelmi viszony van – Von der Leyennek azt kell csinálnia, amit a tagállamok vezetői akarnak –, jobb végrehajtót kell találnunk – tette hozzá. „Az ember a saját alkalmazottját ne tekintse ellenfélnek” – húzta alá.

Ezt is ajánljuk a témában

Nemsokára szövetségeket kötünk, és a Patrióták hamarosan a második legnagyobb frakció lesz az EP-ben – fogalmazott a kormányfő. Orbán Viktor Amerikát is megemlítve arról beszélt:

Az év végére a patrióták többségbe kerülnek a nyugati világban.

A miniszterelnök szerint óriási probléma, hogy az európai vezetők nem úgy cselekednek, ahogy azt a választópolgárok megkívánnák. „A választott vezetőknek az a dolga, hogy valósítják meg, amit az emberek akarnak. Manfred Weber a baloldallal kötött szövetséget, holott az emberek nem ezt akarták” – fogalmazott. Az európai emberek békepártiak, nem akarják a migrációt, a baloldal meg éppen ellenkező politikát folytat. A baloldal genderpárti, veszélyesnek tekinti a nemzeti szuverenitást – hangsúlyozta.

Novemberben érkezik a magyar versenyképességi paktum

A versenyképesség azt jelent, hogy élünk. Ha versenyképes vagy, jól élsz – mondta Orbán a gazdasági kérdésekre ráfordulva. Szerinte baj van Európában, ha a versenyképességet vizsgáljuk. Aláhúzta: olcsóbban, jobb minőségben és korszerűbben kell termelni Európában – a magyar soros elnökség központi témája ez.

A miniszterelnök arról is beszélt, versenyképességi paktumot terjeszt majd elő a miniszterelnök novemberben. Orbán Viktor kiemelte: béke esetén jobban teljesítene az európai, így a magyar gazdaság is.

Ha a 2025-ös évben már béke-költségvetést tudnánk csinálni, az megkétszerezné a magyar gazdaság idei növekedését”

– mondta.

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor békemissziója kapcsán megjegyezte: Von der Leyen és az európai liberálisok naiv emberek. Azt gondolják, hogy békét úgy lehet teremteni, hogy az orosz és az ukrán elnök lelkére beszélnek. „Én vagyok az egyetlen, aki találkozott mindkét féllel, és ők nem akarnak békét” – mondta. A valóság az erő, a háború erő kérdése, azt a kérdést kell feltenni, hogy a világ nagy erőközpontjai hajlandóak-e fellépni a békéért, közölni a háborúzó feleknek, hogy a világ békét akar – fogalmazott a miniszterelnök.

A miniszterelnök elmondta: Kína, Amerika és Európa a három erőközpont, akik összefogva elvezetnék a feleket a békéhez. Az első állam békepárti, Amerika novembertől szintén békepárti lesz Donald Trump megválasztásával, és már csak Európa hiányzik – tette hozzá, majd megjegyezte: a magyar elnökségnek a felelőssége ezen dolgozni, ezért van békemisszióban a miniszterelnök.

Ezt is ajánljuk a témában

„A Jóistennek tervei vannak Trumppal”

A merényletek száma nő. A merényleteket háborúellenes, békepárti politikusokkal szemben követik el – hangsúlyozta. „Donald Trump jó állapotban van, harcra kész. Hája a Jóistennek, hogy nem engedte, hogy megöljék! Ez azt jelenti, hogy a Jóistennek tervei vannak az elnökkel” – fogalmazott a kormányfő. Kiderült: a miniszterelnök gazdasági kérdésekről is beszélt Donald Trumppal, akinek volt néhány olyan pontja, amit a magyar vezető örömmel hozna Magyarországra. Ilyen például, a borravaló megadóztatásának eltörlése.

Elviselhetetlen, tűrhetetlen, következményekért kiált, ami a szolnoki kalandparkban történt”

– mondta a miniszterelnök a gyermekbántalmazás kapcsán. Hozzátette: nem fordulhat elő ilyen egy nyári táborban. Aki a tábort működteti, az tartozik felelősséggel a szülők felé, nem szervezhet tábort, aki nem tud megfelelni ennek, a kormánynak pedig az a feladata, hogy ezt betartassa – ezzel a gondolattal zárult az interjú.


 

Összesen 387 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­t­é­k­­e­­l­­d­ ­­­a­ ­­s­­­z­­e­­­x­i­­­ ­­p­u­­n­­c­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Akitlosz
2024. július 19. 18:52
„A Jóistennek tervei vannak Trumppal” Nem biztos, hogy a Jóistennek. Valamelyik istennek.
Akitlosz
2024. július 19. 18:48
„Az ember a saját alkalmazottját ne tekintse ellenfélnek” A vezérigazgató hívatja a személyügyi főnököt. (A CEO a human resources managert) - Kérem, hogy keresse meg vállalatunknál azt a fiatal, ambiciózus, tehetséges, jól képzett munkatársat, aki idővel a helyemre léphetne. - És ha megtaláltuk? Léptessük elő? - Dehogyis! Azonnal rúgja ki!
falcatus-2
2024. július 19. 12:43
gyaloggos 2024. július 19. 11:20 falcatus-2! ORBÁN VIKTOR hülyét akar csinálni a magyar emberekből, és ezt már nem kell szó nélkül hagyni! AZ, hogy önmagából is hülyét csinál, az az ő dolga! ETTŐL persze a SURMÓ még Surmó marad, és nem kell neki tapsolni..." Szálljon át biciklire, vagy e-rollerre, mert így surmó marad Kend. Ha, így marad, itt az sem probléma. Végül is jobb, ha itt az. Odaát csak unalmas lenne, a sok bólogató surmók között monoton helyeslés közben folyton csak gyalogolnia a tengernyi surmók között. Mi itt gond nélkül a helyére tudjuk tenni, és jól láthatóan élvezi is. Mi is. Nem hagyjuk, hogy élvezet nélkül csináljon hülyét magából. Ildikónak meg kézcsókjaim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!