A békemisszió következő állomása: Tusványos

2024. július 19. 07:09

Németh Zsolt szerint a miniszterelnök békemissziója sikeres és már most elérte a célját. A Magyar Nemzet készített interjút a politikussal.

2024. július 19. 07:09
NÉMETH Zsolt; TORÓ T. Tibor; TÁRNOK, Mária

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

 

Július végén kezdődik a 33. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, közismertebb nevén Tusványos. Az idei rendezvény mottója: „Jobb pályán”. Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökével és a szabadegyetem alapítójával, Németh Zsolttal készített interjút a Magyar Nemzet, akivel a mottó jelentéséről és a párbeszéd fontosságáról beszélgettek

Németh Zsolt szerint a Tusványos egyik legnagyobb erénye, hogy „itt a kooperáció, nem pedig a konfrontáció” a meghatározó politikai stílus. Az esemény lehetőséget ad arra, hogy a világ aktuális eseményeiről szabadon, kötetlenül vitázzanak a résztvevők. Az idei mottó, a „Jobb pályán”, pedig elmondása szerint arra utal, hogy fontos kérdésekre kell választ találni a jelenlegi helyzetben, és meg kell határozni, hogyan érhetjük el céljainkat.

A párbeszéd fontossága

A Tusványoson számos ellenzéki politikus, nemzetközi szakértő, román és egyéb szomszéd nép képviselője is részt vesz majd. Németh kiemelte, hogy az esemény három alapítója közül az egyik David Campanale, a BBC újságírója, aki most is felszólal majd a megnyitópanelen. Németh Zsolt az interjúban hangsúlyozta, hogy a bátor gondolatok akkor vezetnek eredményre, ha megfelelő politikai erővel párosulnak.

Fontos az, hogy milyen módon tudjuk a gondolatainkat, a célkitűzéseinket megvalósítani, megfelelő pályára kerülni, jobb pályára kerülni.

– tette hozzá a politikus.

Németh Zsolt az interjúban elmondta, hogy bizakodó a Patrióták Európáért mozgalom kapcsán és reméli, hogy a mozgalom sikeresen képviseli majd azokat a törekvéseket, amelyeket eddig egyedül vittek. A jövőtervezés kulcsfontosságú, különösen a jelenlegi háborús helyzetben. E tekintetnem Európa jövője és a magyar külhoni közösségek jövője is egyaránt fontos kérdés a politikus szerint.

Németh Zsolt Orbán Viktor békemissziója kapcsán is elmondta a véleményét.

Én úgy vélem, hogy azáltal már most sikeres a békemisszió, hogy nagyon sok vita, nagyon sok reflexió, nagyon sok elhatárolódás és jó néhány támogatás is övezte azt. Elérte a célját, sikerült a monoton egyhangúságot, az elkerülhetetlen katonai konfrontáció narratíváját meghekkelni.

– tette hozzá.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­k­­e­l­­d­­ ­­a­­­ ­s­­­z­­e­­x­i­­ ­­p­u­n­­c­­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Akitlosz
2024. július 19. 23:21
"A békemisszió következő állomása: Tusványos" Ott kivel tárgyal? A medvevajda mit tehet a békéért? Az ukrán és­ az oros­z medvék nem bántják egymás­t.
RasPutin
2024. július 19. 08:47
Milyen sikerről beszélsz macskajancsi? """Én beszéltem mindkét féllel – egyedüli miniszterelnökként az EU-ban – és jelentést írtam róla: a két fél nem akar békét.""""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!