Trump először mondott beszédet a merénylet óta – Orbán méltatásával kezdett

2024. július 19. 06:18

A republikánus politikus hivatalosan is elfogadta a párt elnökjelölését.

2024. július 19. 06:18

Fotó: Brendan Smialowski/AFP

A republikánusok nemzeti kongresszusa csütörtökön azzal zárult, hogy Donald Trump volt amerikai elnök elfogadta a párt elnökjelöltségét és aláírta a jelölésről szóló dokumentumokat – mindez óriási jelentőséggel bír a szombati merénylet fényében.

Trump az eseményen megtartotta első hivatalos beszédét a merénylet óta, mondandójában pedig Orbán Viktort is méltatta.

Magyarország egy erős ország, rendkívül erőteljes vezetővel. Orbán Viktor miniszterelnök remek politikus. Egy interjújában azt mondta, a világ problémáinak megoldása Trump kezében van. Egyetlen módon oldhatjuk meg ezeket, ha újra ő lesz az Egyesült Államok elnöke!”

– fogalmazott az elnökjelölt.

Ezt is ajánljuk a témában

Így áll Trump támogatottsága a merénylet után

A Polymarket adatai alapján Trump támogatottsága 70 százalékra emelkedett a merénylet előtti 60-ról. Ez a 10 százalékos növekedés azt sugallja, hogy jelenleg minden csatatér államban győzelmet aratna, és 312 elektort szerezne.

Mint ismert, a közelmúltban a két politikus kevesebb mint hat hónapon belül másodszor találkozott egymással. A látogatásra alig két héttel azután került sor, hogy Orbán Moszkvában találkozott Putyinnal.

A találkozót követően Orbán azt mondta az európai vezetőknek, hogy Trump „kész békeközvetítőként” fellépni Oroszország és Ukrajna között.

Donald Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök péntekre egyeztetett egy telefonhívást. Hosszú idő után ez lenne az első beszélgetésük, amelyre az európai aggodalmak közepette kerülne sor, hiszen sokakban kérdéseket vet fel Trump ukrajnai háborúval kapcsolatos politikája. Azaz mi történne, ha Trump megnyerné a novemberi elnökválasztást.

Trump többször is kijelentette, hogy egy nap alatt megoldhatja az ukrajnai háborút, de továbbra sem világos, hogyan törekszik a békére.

A múlt havi, Joe Biden elnökkel folytatott CNN-vitában Trump kijelentette, hogy Putyin megállapodási feltételei – amely magában foglalná Ukrajnának a jelenleg Oroszország által megszállt négy terület átengedését – „nem elfogadhatók”.

A volt elnök és szövetségesei azonban bírálták a Kijevnek nyújtott amerikai katonai segélyt is.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemugatolmerkapol
2024. július 19. 10:10
Érdekes, de Orbán picit olyan, mint mr. Wolf a Ponyvaregényből. Egy nyugis problémamegoldó. Az Unió meg olyan, mint Jimmy háza. A halott nigger Ukrajna. EL KELL TÜNTETNI A HALOTT NIGGERT JIMMY HÁZÁBÓL! (Amikor beléptünk az unióba láttunk olyan táblát, hogy Ukrajnát kötelezően eltartjuk?) Az eseményekben részt vevő szereplők nem a békével, hanem a háborúval nem tudnak mit kezdeni.
2024. július 19. 08:35 Szerkesztve
Azért ha valaki nekem azt mondja 5-10-akárhány évvel ezelőtt, hogy az USA korábbi, jelenlegi illetve remélhetőleg jövőbeli elnökének a magyar miniszterelnök és a véleménye, meg amit mond lesz az igazodási pont és a kampányának egyik fő témája, és név szerint lesz emlegetve napi szinten az amerikai nép előtt akkor nagyot néztem volna. Valószínűleg el sem hiszem...
llnnhegyi
2024. július 19. 08:31
Tódultak a népek Trump mellé!
pipa89
2024. július 19. 08:17
Remek, akkor nincs más feladat, mint mindkettejük életét megóvni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!