Ők már szinte biztos, hogy a Fidesz színeiben indulnak az önkormányzati választáson

2024. február 20. 15:47

A nagyobbik kormánypárt legutóbb hétfőn jelentett be jelöltet, Vágner Ákos agrármérnök indul versenybe az egri polgármesteri címért.

2024. február 20. 15:47
null

Az idő haladtával egyre több helyen derül ki, melyik politikust indítja polgármester címért a Fidesz vagy akár a KDNP. A legfrissebb bejelentés hétfőn történt meg, mikor is a Fidesz helyi szervezete tudatta: Vágner Ákos agrármérnököt, korábbi agrárkamarai vezetőt választotta egri polgármesterjelöltjének. Vágner úgy fogalmazott, amennyiben bizalmat kap az önkormányzati választáson, mindent megtesz azért, hogy a vármegyeszékhely minél gyorsabban fejlődési pályára álljon a jelenlegi stagnálás helyett. 

Ezt is ajánljuk a témában

Bús visszavenné Óbudát

Az öt évvel ezelőtti önkormányzati választásokat a III. kerületben az akkor még MSZP-s, majd gyorsan a DK-ba lépő Kiss László nyerte meg. Bús Balázs, a kerület korábbi polgármestere pedig most nyáron megpróbálná visszaszerezni a kerület vezetését. A fideszes politikus a múlt héten közösségi oldalán tudatta, azért távozott a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki posztjáról, mert elindul a választásokon. 

Az I. kerületben is komoly bajban van az ellenzék: a polgármesteri munkáját folyamatosan botrányokat körülvevő párbeszédes V. Naszályi Márta kihívója Böröcz László, a Fidesz kerületi elnöke lesz. A felmérések szerint nagy esélyes Böröcz, komoly esélye van leváltani a baloldali polgármestert, akinek már többsége sincs a testületben, miután sorra álltak ki mögüle a korábbi támogatói is. 

Zuglóban új jelöltet indít a kormánypárt, ugyanis míg öt éve Rozgonyi Zoltán indult Horváth Csaba ellen, most Borbély Ádámot indítják. 

Sok helyen bár egyértelműnek tűnik, ki a legesélyesebb az indulásra, még nem nevezték meg a jelöltet: Kovács Péter XVI. kerületi polgármester borítékolhatóan indulhat majd nyáron, ahogy nagy összegben lehet fogadni Szentgyörgyvölgyi Péter belvárosi kerületvezető újrázására is. Még nem hivatalos, de valószínűleg a Fidesz Dódity Gabriellát indítja Gajda Péter ellen Kispesten, ahol az elmúlt években folyamatosan a baloldal vezetett, ám a Magyar Nemzet által idézett felmérések szerint Gajda népszerűsége rohamosan csökken. 

Egyelőre a Fidesz még nem nevezte meg, ki lesz Karácsony Gergely kihívója a főpolgármesteri székért, a nagyobbik kormánypárt azt ígérte, márciusban nevezik meg, kit indítanak majd Budapestért. 

Ráckevén tévés indul, Győrben orvos

Szebeni István korábbi híradós a közösségi oldalán hirdette ki hétvégén, elindul a választáson Ráckevén a polgármesteri posztért, miután a jelöltségét a ráckevei Fidesz egyhangúlag támogatta.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egyik első jelöltjét még tavaly nyáron jelentette be a Fidesz, akkor Lázár János közölte, hogy a kormánypárt a jelenlegi városvezetőt, Dézsi Csaba Andrást támogatja Győrben, ahol az ellenzék még előválasztást tart, annyi a jelölt. Mint ahogy lapunk elsőként beszámolt róla, az egyik ellenzéki jelölt Győrben nem más, mint Pintér Bence, aki a győri belpolitikával aktívan foglalkozó Úgytudjuk.hu újságírója, korábban dolgozott az Azonnalinál és a Mandinernél is.

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitóképen választási plakátok a 2019-es választásokat megelőzően. Fotó: MTI/Vajda János

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2024. március 04. 16:44
Komcsi pedofil csürhe.
llnnhegyi
2024. február 20. 18:09
Győztesek névsora.
2024. február 20. 17:48 Szerkesztve
o1gtolvaj-2 2024. február 20. 17:36 "K. Endre erdélyi falujában nyaralt tavaly nyáron Novák Katalin"- Tavaly Pünkösdkör én is Erdélyben jártam, sőt raktam kívül még nagyon sokan. És akkor mi van? Apropó, Fegyőr mikor is mond le?
o1gtolvaj-2
2024. február 20. 17:47
K. Endre erdélyi falujában nyaralt tavaly nyáron Novák Katalin Hazugok is, nemcsak pedofilsimogatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!