Hivatalos: ezért távozik Bús Balázs az NKA alelnöki tisztségéből

2024. február 15. 08:57

Adjuk vissza Óbudát az óbudaiaknak! – írta Bús Facebook-oldalán.

2024. február 15. 08:57
null

Az Index öles betűkkel hozta szerdán, hogy Csák János miniszter menesztette Bús Balázst az NKA alelnöki és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói tisztségéből. Még este Bús Balázs Facebookon arról adott tájékoztatást, hogy ő maga kezdeményezte felmentését, ugyanis elindul a választásokon. 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy mind a Nemzeti Kulturális Alap alelnöki, mind a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói pozíciójára kiterjedt a a kezdeményező kérése, Csák János pedig eleget tesz Bús Balázs kérésének. A Nemzeti Kulturális Alap alelnöki teendőit Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára látja el a tárca tájékoztatása szerint. 

„A mai napon kezdeményeztem felmentésemet Csák János miniszter úrnál az NKA alelnöki és a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő főigazgatói tisztségből, arra való tekintettel, hogy Óbudán újra elindulok az önkormányzati választáson polgármesterjelöltként. 

Adjuk vissza Óbudát az óbudaiaknak!”

– írta közösségi oldalán Óbuda korábbi polgármestere.

Nyitókép : Mandiner/Mátrai Dávid

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. február 16. 13:19
Búst is úgy váltották le a libsik hogy az elszámoltatását ígérték, aztán milliárdokat találtak a kasszában, aminek viszont mára nyoma sincs..
Genusnextgen
2024. február 15. 11:26
Uhhh, azt hittem újabb fideszes pedofil bukott le. Meglepő, hogy nem így történt, pedig az esélye igen magas volt.
lájkbajnok
2024. február 15. 10:29
A Pedofidesz nagyobbat bukik, mint a Borkai-ügy után.
pesti051
2024. február 15. 10:06
Az index is egy rakás trágya...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!