Győzike visszavágott Dúró Dórának, Bayer Zsolt Toroczkainak ment neki – közben felcsavarták a kormányellenes hangerőt Brüsszelben, de Berlinben is!

2024. január 15. 21:56

Mutatjuk a hétfő kiemelt híreit!

2024. január 15. 21:56
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Talán Karácsony Gergely főpolgármester még el sem fogyasztotta hétfő reggeli kávéját, mikor a Mandiner felületén már arról lehetett olvasni, mit válaszolt Gáspár Győző zenész, médiaszemélyiség Dúró Dórának, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjének felvetésére, miért köszöntötte fel születésnapján mások mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mellett Novák Katalin köztársasági elnök is. Dúró nem kertelt, szerinte azért tettek így, mert a showman „szavazatokat hoz a Fidesznek”, másfelől „szimbolikus üzenete” van.

Győzike viszont nagyon nem így látja,

mint portálunknak fogalmazott, a radikális politikus úgy rohant neki Nováknak – „de szerintem inkább a falnak” –, hogy nem is tudta a történet hátterét. „Fontosabb volt neki, hogy hergelje a követőtáborát, hogy jöjjenek a like-ok. Az pedig jellemző, hogy a koszos cigány, meg retkes cigány kifejezések ma is ott virítanak a hozzászólások között. Tudom, szólásszabadság van. Tudom, a Mi Hazánknak ez is belefér”, vélekedett a zenész.

Ezt is ajánljuk a témában

Mentünk tovább, a baloldali városvezető talán már túllépett ikonikus megjegyzésén – „hétfő reggel van, de micsoda hétfő reggel” –, mikor arról számolhattunk be az olvasóknak, hogy a Politico című brüsszeli lap kiemelten foglalkozott azzal, hogy az európai parlamenti (EP-) képviselők csaknem ötöde megfosztaná Magyarországot EU-s szavazati jogától.

Az indok nem más, mint az uniós költségvetési reform budapesti blokkolása, beleértve az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós alap folyósítását. Valóban, ezen a héten plenáris ülés lesz az EP-ben, terítéken tehát Magyarország.

Ezt is ajánljuk a témában

A brüsszeli lap hasábjain feltűnt egy olyan cikk, ami azt taglalta, miként tudja Orbán Viktor magyar kormányfő nyáron befolyásolni, netalántán gátolni, újrázni az Európai Bizottság (EB) első számú vezetőjének kinevezését: Ursula von der Leyenét. A budapesti kabinet állandó kritikusa, von der Leyen honfitársa szintén megszólalt. Manfred Weber kemény hat hónapra számít, mikor is Magyarország tölti be az Európai Unió soros elnöki tisztségét. A bajor politikus leszögezte: nem szabad megállapodni a jogállamiság hiányosságainak kezelése nélkül.

Itthonról szintén üzentek a magyar miniszterelnöknek, például Thürmer Gyula személyében:

Orbán csak ne utazzon Kijevbe, ha Zelenszkij akar valamit, jöjjön ő ide.”

Ezt is ajánljuk a témában

És elérkezett a koradélután, mikor azt vettük górcső alá, mi várható a hétfő éjjel Iowa államban startoló amerikai előválasztáson. Donald Trump vezet, mögötte jócskán lemaradva Nikki Haley volt dél-karolinai kormányzó és ENSZ-nagykövet a második, valamint Ron DeSantis floridai kormányzó a harmadik a Republikánus Párt elnökjelöltségéért folyó harcban. Első eredmények magyar idő szerint reggel várhatóak.

A végére egy kicsit forduljunk vissza hazánkba: a Mi Hazánk vezetője nem fogja zsebre tenni azt, amit Bayer Zsolt publicistától kapott. „Toroczkai vajon nemzeti radikális, vagy valami egyéb?” – tette fel a költői kérdést a HírTV műsorvezetője. Tóth Gabi meg mindent elmondott a Mandinernek. Mindent.

S benéztünk Berlinbe, mert ott továbbra sem csitul a gazdák országos demonstrációja. Európa egyik legnagyobb élelmiszer-előállító országa, Németország mellett gyakorlatilag mindenhol őket tekinti bűnbaknak a baloldal és a zöldek. Megmutattuk, miért üzentek hadat a szélsőbaloldalnak a termelők. Nézzék!

Nyitókép forrása: Földházi Árpád (Mandiner)


Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaJinDo10
2024. január 18. 20:33
A legutóbbi békemenet első sorában zsoca mellett győzike menetelt. Felfoghatjuk ezt az eredményes magyar integrációnak, az asszimilációhoz még 100 év kell:-) A pénz nem számít mi ez lupus flóri 17 milliárdjához? Ha csak nem forgácsolja szét ebbéli törekvésünket az eltérő szoció-kultúrális térségekből érkező tőkések és és kedvük szerint importált munkások. Végül is már mikor megmondták, hogy az eszme, a tőke és az emberek szabadon áramlanak.
Uztu
2024. január 16. 07:17
A nemzety oldal élén győzike és bayer zsolt megy. Csak melyik nemzetek ezek????
Dictator
2024. január 16. 06:30
“Mutatjuk a hétfő kiemelt híreit.” = Győzike Sírjak vagy nevessek?
Kozmosz
2024. január 16. 01:09
Kár volt ezért a hosszú beszédért. A fele kárba ment.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!