Győzike kemény választ adott Dúró Dórának

2024. január 15. 05:58

„Dúró Dóra úgy rohant neki Novák Katalinnak – de szerintem inkább a falnak –, hogy nem is tudta a történet hátterét” – nyilatkozta Gáspár Győző a Mandinernek.

2024. január 15. 05:58
Sal Endre
Sal Endre

Egy Facebook-posztban reagált Duró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese arra, hogy Novák Katalin köztársasági elnök is boldog születésnapot kívánt Gáspár Győzőnek. A politikus a közösségi oldalán fejtette ki véleményét, és mások mellett azt írta, azért gyakorolt gesztust a köztársasági elnök, mert a showman „szavazatokat hoz a Fidesznek.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Gáspár Győző napokig nem reagált a bejegyzésre, ám most a Mandinernek megtörte a csendet.

Miért nem válaszolt azonnal? Máskor nem vár napokat.

Őszintén? Kíváncsi voltam, milyen hatása lesz Dúró Dóra tájékozatlan Facebook-bejegyzésének. De miután már az egyik lap az olvasóit is megszavaztatta, helyes-e, hogy Novák Katalin köztársasági elnök felköszöntött a születésnapomon, itt az ideje, hogy Dúró képviselő asszony felhevült Facebook-követőtábora is értesüljön a valóságról.

Gáspár Győző szerint Dúró Dóra falnak rohant a posztjával.  
Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

Miért? Mi a valóság?

Elmondom. Novák Katalin köztársasági elnök asszony és Szijjártó Péter külügyminiszter úr levelének volt előzménye. Én nagyra becsülöm őket, s ennek reményében – bár tudtam, kevés az esély rá, hogy eljöjjenek – meghívtam őket a születésnapomra, ahol csaknem kétszázan voltunk. A meghívókat elküldtem, és erre jött tőlük egy-egy hallatlanul udvarias levél, amelyben jelezték, nem tudnak részt venni az eseményen, majd mindketten boldog születésnapot kívántak. Emberi gesztust gyakoroltak. Erre jött Dúró Dóra, és nekirohant Novák Katalinnak, hogy miért köszöntötte fel Gáspár Győzőt. Idézek tőle egy jellemzést rólam a posztjából: „akivel kapcsolatban nem igazán lehet értelmesen meghatározni, hogy micsoda.”

Kedves Dóra! Egy ember vagyok, akinek születésnapja volt. Egy ember, aki meghívott két, általa nagyra becsült közjogi méltóságot, akik udvariasan megírták, nem tudnak eljönni. Ön szerint válaszra sem kellett volna méltatniuk? 

Ezt is ajánljuk a témában

Meglepődött Dúró Dóra bejegyzésen?

Egyáltalán nem. Kampány van. Csak annyi kérdésem lenne Dúró Dórához: 

ha meghívják egy születésnapra, akkor rá sem hederít? Válaszra sem méltatja? Vagy udvariatlan lenne?

Úgy rohant neki Novák Katalinnak – de szerintem inkább a falnak –, hogy nem is tudta a történet hátterét. Fontosabb volt neki, hogy hergelje a követőtáborát, hogy jöjjenek a like-ok. Az pedig jellemző, hogy a koszos cigány, meg retkes cigány kifejezések ma is ott virítanak a hozzászólások között. Tudom, szólásszabadság van. Tudom, a Mi Hazánknak ez is belefér. Egy politikustól ugyanakkor az ember elvárná, hogy tájékozott legyen és úgy szóljon a követőihez a Facebookon. Azt is írja nyakatekert okfejtésében, hogy miután engem felköszöntött Novák Katalin, „nem maradt a köztársasági elnöknek tartása, tekintélye, ennyire kell a szavazat.” Szerintem a Mi Hazánknak kellene nagyon a szavazat. Ezért született ez a Dúró Dóra-poszt is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép forrása: Mandiner / Ficsor Márton

Összesen 248 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2024. január 21. 14:45
Győzike kemény választ adott Dúró Dórának Befejezte volna az általános iskolát?
bbalu56
2024. január 16. 21:38
De ki ez a győzike ?
I. R. N. I.
2024. január 16. 17:14
Győzikét mindenki (majdnem) kiröhögi, főleg a jobboldalon. Aztán képbe került Novák és Szíjjártó. Innentől továbbra is kiröhögik, de nem ám nem, hogy az említett prominensekkel egy lapon említsék a főcelebet. Nem kell soká várni, bizisten hungarikum lesz belőle.
I. R. N. I.
2024. január 16. 17:05
Az tuti, hogy a válaszlevelet nem Győző írta! Maximum aláírta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!