Orbán kimondja, amit mások nem mernek Brüsszellel szemben – kesereg a POLITICO

2024. január 15. 09:36

A brüsszeli lap szerint a magyar miniszterelnök az egyetlen, aki nyilvánosan szembe mer menni az Európai Bizottsággal.

2024. január 15. 09:36

Meg tudja valaki állítani Ursula von der Leyent? – ezzel a címmel közölt cikket hétfő reggel a POLITICO, amelyben az Európai Bizottság következő vezetőjének személyét latolgatják. Természetesen nem maradhatott el a magyar miniszterelnök felemlegetése sem.

A POLITICO azt írja, a Bizottság már régóta áll szemben Orbán Viktorral, aki nem zárkózik el attól, hogy hangot adjon a kritikájának. „Gyakran úgy tűnik a közvélemény számára, hogy Európát a Bizottság és annak elnöke irányítja” – mondta nemrég Orbán Viktor a brüsszeli lap szerint. „Úgy gondolunk rá, és úgy olvassuk a szavait, mintha Európa vezetője beszélne – holott ő valójában a mi alkalmazottunk, a mi fizetett alkalmazottunk, akinek az a dolga, hogy végrehajtsa a döntéseinket” – idézik tovább a magyar kormányfőt.

A brüsszeli lap szerint „Orbán Viktor, akinek önmagában nem lenne hatalma megakadályozni Ursula von der Leyen jelölését, talán az egyetlen vezető, aki ilyen nyilvános nyilatkozatokat tesz”. Hozzáteszik,

de mint Brüsszelben gyakran, ebben az esetben sem lehet tudni, hányan rejtőznek mögötte.

Több francia tisztségviselő szerint Emmanuel Macron francia elnököt irritálják von der Leyen ismételt függetlenségi megnyilvánulásai. Az Izrael-Hamász háborúval kapcsolatos kezdeményezéseit Párizsban „kampány előtti” „személyes PR-törekvésnek” tekintették – mondta egy francia diplomata.

„Azt hiszi, hogy nincs főnöke” – tette hozzá a diplomata. „Ha mi nem tudjuk őt irányítani, akkor irányítás alá kell vonni” – olvasható a POLITICO hasábjain.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 16. 18:24
A csüngőhasú a civilizált világ szégyene, Magyarország szegénységi bizonyítványa. 😥
istvanpeter
2024. január 15. 15:48
Hát bizony, az önkényes liberális birodalom gravitációja igen veszélyes játékszer!
polárüveg
2024. január 15. 15:10
„Azt hiszi, hogy nincs főnöke” – tette hozzá a diplomata. „Ha mi nem tudjuk őt irányítani, akkor irányítás alá kell vonni” – olvasható a POLITICO hasábjain. - ez mindent elárul a Nyugat demokráciájáról. A valódi demokrácia szerint Orbán Viktor felett csak a magyar Országgyűlés van. A Politico szerint viszont van főnőke! Ki ez a főnök? Az EU (27 tagállam)-tól fizetést kapott alkalmazott? Soros György? Soros György főnöke? Ajaj, zűr az űrben: meztelen a király, lerántották róla a leplet...
Akitlosz
2024. január 15. 14:38
"Sose zavard meg az ellenséget, amikor éppen hibát készül elkövetni!" / Napoléon /
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!