Undorító és elfogadhatatlan, amit művel, ő egy politikai aktivista, akit ki kell rúgni – így tették helyre David Pressmant

2023. augusztus 24. 06:26

Tucker Carlson amerikai sztárkommentátor budapesti előadásában kifejtette: Pressman nem az amerikaiak véleményét képviseli, nem diplomataként viselkedik.

2023. augusztus 24. 06:26

Ki akarja tanítani a magyarokat, ami engem amerikaiként undorít és felháborít – mondta David Pressman amerikai nagykövetről Tucker Carlson. A világ egyik leghíresebb politikai kommentátora kedden az MCC Feszt After című rendezvényen tartott előadást, ahol percekig elemezte az USA budapesti nagykövetének hibáit. 

Mint mondta, ő maga is diplomatacsaládból származik, így közvetlen közelről van rálátása arra, hogyan kell működnie a diplomáciának. Mint mondta, a diplomácia annak művészete, hogy megpróbáljuk a másik felet erőszak nélkül meggyőzni arról, hogy közelítsen az álláspontunk. Ha két országnak más kultúrája van, akkor olyan emberre van szükség a követség élén, aki érti a másikat, akár beszéli a nyelvet, hogy akár szövetséges, akár nem, bizonyos kérdésekben egy oldalra tudjanak állni az érintett államok. Meglátása szerint azonban 

Pressman nem diplomata, hanem politikai aktivista, aki belelöki Magyarországot adott helyzetekbe, ujjal mutogat, mert a magyarok nem úgy viselkednek, ahogy ő azt elvárná 

– ezért amerikaiként bocsánatot kért a magyaroktól a nagykövet viselkedése miatt. Mint mondta, az, amit a nagykövet csinál, a küldő országnak, az Amerikai Egyesült Államoknak is árt. 

Undorító és elfogadhatatlan az amerikai nagykövet viselkedése – és eltávolodik az amerikai diplomáciai szokásoktól az, amit David Pressman csinál”

hangsúlyozta az X platformján közel tízmillió követővel rendelkező konzervatív sztárkommentátor. 

„Itt nem is arról van szó, hogy Önökkel egyetértek, vele pedig nem. Ő amerikai és mégsem az én érdekeimet szolgálja” – mutatott rá Carlson, hozzátéve: „Ha Biden diplomatájaként így viselkedik és kioktatja a magyarokat arról, hogyan kell viselkedni, az sokakat sért. Egy diplomatának nem az a feladata, hogy két ország kapcsolatát és kultúráját leépítse vagy sértse, hanem az, hogy kommunikációjukat segítse.” 

Carlson megjegyezte azt is, Pressman nem az amerikaiak véleményét képviseli, csupán egy nagyon kicsi részük véleményét artikulálja. Az amerikai lobogó alatt, amerikai adófizetők pénzéből teszi ezt, ami felháborító.

David Pressmant ki kellene rúgni a viselkedése miatt”

nyomatékosította a kommentátor, aki szégyelli, hogy „egy ilyen ördögi emberrel” ugyanabban az országban született.

Tucker Carlson Pressman nagykövetről tett kijelentéseit itt hallgathatja meg:

Tucker Carlson teljes budapesti előadását itt hallgathatja meg:

Tucker Carlson és Orbán Balázs beszélgetését itt hallgathatja meg:

Kapcsolódó cikkek

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. augusztus 26. 00:58
A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Az EU, a Freedom House stb. szervezeteknek a demokráciák minősítésekor figyelembe vett szempontjai az USA demokráciáján alapulnak következésképpen, Magyarországra nézve irrelevánsak. Attól, hogy nem az USA standardek alapján működik egy demokrácia attól, az még demokrácia. Magyarországon un. többségi demokrácia és nem liberális demokrácia van. A nép a hatalmat a képviselői útján gyakorolja. A népakarat a pártokon keresztül érvényesül és a többség jogai és érdekei az elsődlegesek. Ez nem jelenti az állampolgári vagy a kisebbségi jogok semmibe vételét. Azt jelenti, hogy bizonyos kérdésekben a közösség az előbbre való az egyénnél.
pipa89
2023. augusztus 24. 10:15
"David Pressmant ki kellene rúgni a viselkedése miatt” Ebben is egyetértek Tucker Carlssonnal. Nagyon jó, hogy nem nekem kell szidni egy amerikait a működéséért, hanem egy honfitársa tör pálcát működése felett. Ez így rendben is van. Köszönet érte!
Aegopolis.
2023. augusztus 24. 08:57
Az "amerikai sztárkommentátor", mint az orbánista véleménybuborék igazodási pontja 😀 Pont arra jó, amire használják: a hazai sztárkommentátorok hivatkozhatnak arra, amit tőlük hallva szépen visszamond, és a kör már be is zárult. Állati röhejes! 😀
Genusnextgen
2023. augusztus 24. 08:40
Tucker Carlson amerikai sztárkommentátort kibaszták a Foxtól a gecibe, merthát hazudott, mint a vízfolyás. Persze ettől még a fidkányok nyalhatják az ő seggét is:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!