Íme a magyarországi ellenzéki kisokos demokráciaféltőknek!

2023. szeptember 10. 15:30

Hogy ne csak Lendvaik és Körösényik klasszifikáljanak, de ÉN is számoljak.

2023. szeptember 10. 15:30
Gyurcsány Ferenc
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Nyugaton, de kicsiny kelet-közép-európai, fene se tudja milyen autokráciánkban is gyakorta elhangzik a közkeletű megállapítás, hogy ma Magyarországon nincs politikai alternatíva.

Orbán Viktor Fidesz–KDNP-s konglomerátuma leválthatatlan.

Gránitszilárdságú a rendszer, a csatársorban jelen pillanatban 133+2 bátor emberrel.

Az ebben kételkedők pedig ne hitetlenkedjenek, punktum.

Meggyőzi őket Lendvai Ildikónk, Kéri Lászlónk, Csintalan Sándorunk, Herényi Károlyunk és Bokros Lajosunk az ATV-ben. Akik nem láttak még ilyet, ők se csüggedjenek, művészeink – Szirtes Ági, Parti Nagy Lajos, Fodor Tamás – elmesélik, milyen is (volt) ez. De az akadémia szerelmesei sem maradnak táplálék nélkül: Körösényi Andrásnak, Filippov Gábornak köszönhetően.

Van azonban egy remek hírem.

Újabb tömörüléssel bővült az ellenzéki pártpaletta.

Nem akárkivel, Vona Gáborral, aki gárdamellényét levetve, a Spinoza-házban megkeresztelkedve ismét bemutatja a harmadik utat.

Azt, amit kikövezett előtte Puzsér Róbert a Sétáló Budapesttel, de Schiffer András, Karácsony Gergely, Lányi András is a Lehet Más a Politikával (1.) és a Párbeszéd Magyarországérttel (2.).

Ambrózy Áron hiányolja a nóvumot, miközben épp e rendszerben hagyta háta mögött Vona szélsőjobboldali énjét, s lép be a huszonegyedik század második évtizedének negyedik évébe a Második Reformkor (3.).

Generációs pálforduláson mennek keresztül az egykori Vona-tanítványok is, például: a Jobbik–Konzervatívok (4.). Már nincs cigánybűnözés, zsidólistázás – az orosz vonal alább hagyott. Van helyette állítólagos konzervatív, polgári gondolkodás, ami olyan Magyarországot képezne, s ami a tradíció, a normalitás és a józan ész pártján áll.

Szentesi Zöldi László állítja, több szót egyáltalán nem érdemes rájuk vesztegetni, mert végük van, mint a botnak.

Pedig ugyancsak Vona-tanítványok bizonyítják, lehet még hova hatványozni az áljobboldalt: Polgári Válasz (5.), Reformerek (6.) neveken. Bencsik János elpártolt, Varga-Damm Andrea még a felszínen van. Mint az igaz Jobbik-tanokat képviselő Toroczkai László Mi Hazánk Mozgalma (7.), akik, ha szükséges, utcákat masíroznak végig az ajánlóívekért.

A parizerkultúra meghonosítója, Jakab Péter a Nép Pártján (8.) élén maradt, ám a Brüsszelt megállító Volner János Huxitja elsüllyedt.

Azonban a fene se tudja milyen autokráciánk az állítólagos baloldalon szintén pártokat szült. Például az MSZP-ből (9.) kinőtt munkáspártokat (10., 11.) – vagy az MSZMP-ből átalakult szocialistákból kiváló, Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalícióját (12.), Szanyi Tibor-féle Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalmat (13.), a Mesterházy Attila és Szakács László vezette Szocialisták és Demokratákat (14.), illetve az Ujhelyi István által gründolt Esély Mozgalmat (15.).

Martin Ethelwolf úgy véli, az álbaloldaliak anyagi, politikai haszon reményében jogfolytonosságot tartanak fenn a régi baloldallal.

Talán a Momentum Mozgalomra (16.) gondol?

Ki tudja, mindazonáltal nekem úgy tűnik, akad némi rés, amit a kétfarkú kutyák (17.) befüstölnének, szájber tér, amit a Megoldás Mozgalom (18.) technokratái bespamelnének.

És érkezik Manfred Weber legújabb reménysége: Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Néppártja (19.), nem kell sokat erre se várni.

Akárhogy is számolom, akármennyire is hihetetlen,

de a diktatúraszülte ellenzéki pártok létszáma Vona visszatérésével egy híján húsz lett.

Persze, listám közel sem teljes, ám ennyit az alternatívahiányról.

Hogy e sokaság pedig mégsem cáfol rá Lendvaiékra, Szirtesékre, Körösényiékre, nem, nem a gránitszilárdságú rendszeren, a kormánypártok csatársorán múlik, hanem e pártok vízió- és innovációhiányán.

Hiszen a harmadik utasság, a Jobbik-, az MSZP-szalámizás, a kalózpártiság, a hídképzés épp annyira hiteltelen fejlődéstörténet, mint a politikai rendszert forszírozó demokráciaindex-képzések.

Ezért tűnhet nem csupán Nyugaton, de idehaza is fene se tudja milyen autokráciának a demokráciánk.

Egyrészt-, másrésztmentesen.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó cikkek

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 27. 11:47
A verset, ami Gyurcsányra a legjobban passzolna, azt Juhász Gyula írná meg a legtalálóbban, ha még élne, "Milyen volt böszmesége..." címmel: Milyen volt böszmesége, nem tudom már, De október haván e barbár eszemben jár. Saját sortüzét nézvén, mint részeg gúnár, Lelkében minden találatra szólt egy fanfár. Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha látom e kajlán vigyorgó szerzetet, Szívem sajog, sajnálom e mulya nemzetet, Miért hagyja még öt, miért oly palimadár? Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha arra gondolok, hogy ez a bösz lator, - Ha népem, ne adja Isten, lenne oly botor -, Repetázna, várna ránk a sors, a bús, a sivár."
balbako_
2023. szeptember 27. 11:38
Milliószor elmondtuk a magyar ellenzék fuldoklik a külföldi pénzben, de cserébe feladja hatalomra kerülést. Ilyen képességű emberek csakugyan a busásan fizetett hazaárulásig tudnak csak elvergődni mert még a saját szimpatizánsai is érzik őket az ország vezetésébe emelni felérne egy tatárjárás-törökdúlás- Trianon esszenciával.
istvanpeter
2023. szeptember 11. 13:38
Ha szid, ha ver, a haszid mindig haver!
EX_Terminator
2023. szeptember 11. 04:09
BIZTOSAK LEHETTEK BENNE HOGY CSAK AZÉRT MERT AZT MERÉSZELTÉTEK KÉPZELNI HOGY EZT A GYALÁZATOT LENYELETHETITEK VELEM, MEG FOGTOK DÖGLENI!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!