Takács Péter: A cél, hogy a kamara ne tudjon visszaélni a hatalmával és a betegek ellátása biztosított legyen

2023. március 03. 07:42

Az egészségügyi államtitkár kijelentette a Magyar Nemzetnek, meglepődött volna, ha a feljelentéskultúrát a vérében hordozó magyar baloldal nem fordult volna az Európai Bizottsághoz.

2023. március 03. 07:42
null

Az orvosokat védjük meg a kötelező orvoskamarai tagságot megszüntető, kedden elfogadott törvénymódosítással, az új ügyeleti rendszer bevezetésével pedig sokkal jobb feltételeket kínálunk számukra – nyilatkozta Takács Péter a Magyar Nemzetnek. Az egészségügyi államtitkár szerint a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem a kormányt helyezi nyomás alá, hanem a betegbiztonságot veszélyezteti azzal, hogy visszaél a hatalmával, és azokat az orvosokat fenyegeti,

Az egészségügyi államtitkár úgy véli, a kamara – gyaníthatóan a baloldal politikai megrendelésére – a magyar emberek ellátását veszélyeztetve bojkottra szólította fel a tagságot, az orvosokat, és etikai eljárás alá vonták a Győr-Moson-Sopron vármegyei háziorvosi szakmai vezetőt, miután az tájékoztatót tartott az új ügyeleti struktúráról a kollégáinak.

A törvény célja, hogy a MOK többé ne tudjon visszaélni a hatalmával és a betegek ellátása biztosított legyen – jelentette ki a lapnak az államtitkár, aki szerint az új struktúrában résztvevő kollégáknak sokkal jobb feltételeket tudnak kínálni. Eddig ügyeletszervező cégek végezték az alapellátási ügyeletet, ami nem volt összehangolva a sürgősséggel, és körülbelül fele annyi pénzt fizettek az orvosoknak, mint amennyit az új rendszerben fognak kapni.

Takács Péter kijelentette, október végéig azt hitte, valódi szakmai párbeszédre kerülhet sor a MOK-kal, akkor azonban történt valami, ami alkalmas arra, hogy azt az érzetet keltse, itt politikai befolyásoltságról van szó. A belügyminiszterrel és az egészségügyi államtitkárral való kétórás egyeztetés után harmincnyolcezer tagnak

azt üzenni, hogy nem tárgyal velük a Belügyminisztérium, felháborító és hazugság – fogalmazott.

Az államtitkár szerint Kincses Gyula személyes blogján, a korábbi írásaiban is hozza magával az MSZP-s, DK-s attitűdöt. Ennek fényében pedig nem meglepő, hogy a kamara politikai aktorként lép fel – fűzte hozzá. Takács Péter meglepődött volna, ha a feljelentéskultúrát a vérében hordozó magyar baloldal nem fordult volna az Európai Bizottsághoz.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

***

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovend
2023. március 04. 20:52
Visszatérő a szemrehányás, hogy a kamara – úgymond – "politizál". (Bármit is értsen az illető az inkriminált kifejezés alatt.) Álljon itt négy idézet az elmúlt húsz évből, politikai szimpátiától függetlenül. Három látszólag nem tartozik ide, mégis van bennük valami közös: "A kormány szava nem úri becsületszó" "A mocsár lecsapolását nem a békákkal fogjuk megbeszélni" "Sajnos leestek az azonosítószámok" "Sajnos a közlöny már a nyomdában van"
gonterl
2023. március 03. 17:51
"A betegek ellátása biztosított legyen" ez a megfogalmazás azt jelenti, hogy eddig (amióta MOK volt) nem volt biztosított.
CsakIstenSzabad
2023. március 03. 10:36
Minden nagy rendszer átalakítása hosszú és fájdalmas. Elsősorban az aktuális haszonélvezőinek fájdalmas és részben ezért olyan hosszú. És a vége sose lesz optimális, ha egyáltalán lesz vége. Egy ilyen helyzetben egy szakma részéről azt üzenni az átalakítás felelősségét viselőnek, hogy mi meg a politikai ellenfeledet emeljük fel tárgyalónak, meglehetős ostobaságnak tűnik, főleg ha az vissza is él ezzel a felelősséggel. Ha az orvostársadalom ezt hagyja, meg a gyógyításra koncentrálás helyett a megszokott kényelmes posvány konzerválására törekszik, akkor elindul a tanárok régóta tartó kálvária útján, akik mára sajnos csaknem elvesztették az általános társadalmi elismertségüket, nagyra értékeltségüket (mégha anyagilag sosem voltak megbecsülve, legalább ez még megvolt 30 éve). Csak esetükben ez lassabb lesz, mert életbevágó szükség lenne rájuk.
APESZ72
2023. március 03. 10:05
Az oktatás és az egészségügy Magyarország jövőjének meghatározó területei. Fontos, hogy végre mindkét területen a rend, a rátermettség, a szakmai profizmus legyen a meghatározó. Éppen ezért azonnal el kell távolítani mindkét rendszerből, az alkalmatlan kádercsemetéket, akik minden iskolájukat - lásd Eötvös - és pozíciójukat, kizárólag káder szüleiknek és azok elvtársainak köszönhetIk. Jelentős részük ostoba, primitív, irigy és szakmailag teljesen alkalmatlan. Szakmai alkalmatlanságuk és érinthetetlenségük frusztrálja a valóban tehetséges, rátermett, jó eszű kollégákat, akik EZÉRT - és nem pénzért - HAGYJÁK OTT A SZAKMÁJUKAT!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!