Takács Péter: A cél, hogy a kamara ne tudjon visszaélni a hatalmával és a betegek ellátása biztosított legyen

2023. március 03. 07:42

Az egészségügyi államtitkár kijelentette a Magyar Nemzetnek, meglepődött volna, ha a feljelentéskultúrát a vérében hordozó magyar baloldal nem fordult volna az Európai Bizottsághoz.

2023. március 03. 07:42
null

Az orvosokat védjük meg a kötelező orvoskamarai tagságot megszüntető, kedden elfogadott törvénymódosítással, az új ügyeleti rendszer bevezetésével pedig sokkal jobb feltételeket kínálunk számukra – nyilatkozta Takács Péter a Magyar Nemzetnek. Az egészségügyi államtitkár szerint a Magyar Orvosi Kamara (MOK) nem a kormányt helyezi nyomás alá, hanem a betegbiztonságot veszélyezteti azzal, hogy visszaél a hatalmával, és azokat az orvosokat fenyegeti,

Az egészségügyi államtitkár úgy véli, a kamara – gyaníthatóan a baloldal politikai megrendelésére – a magyar emberek ellátását veszélyeztetve bojkottra szólította fel a tagságot, az orvosokat, és etikai eljárás alá vonták a Győr-Moson-Sopron vármegyei háziorvosi szakmai vezetőt, miután az tájékoztatót tartott az új ügyeleti struktúráról a kollégáinak.

A törvény célja, hogy a MOK többé ne tudjon visszaélni a hatalmával és a betegek ellátása biztosított legyen – jelentette ki a lapnak az államtitkár, aki szerint az új struktúrában résztvevő kollégáknak sokkal jobb feltételeket tudnak kínálni. Eddig ügyeletszervező cégek végezték az alapellátási ügyeletet, ami nem volt összehangolva a sürgősséggel, és körülbelül fele annyi pénzt fizettek az orvosoknak, mint amennyit az új rendszerben fognak kapni.

Takács Péter kijelentette, október végéig azt hitte, valódi szakmai párbeszédre kerülhet sor a MOK-kal, akkor azonban történt valami, ami alkalmas arra, hogy azt az érzetet keltse, itt politikai befolyásoltságról van szó. A belügyminiszterrel és az egészségügyi államtitkárral való kétórás egyeztetés után harmincnyolcezer tagnak

azt üzenni, hogy nem tárgyal velük a Belügyminisztérium, felháborító és hazugság – fogalmazott.

Az államtitkár szerint Kincses Gyula személyes blogján, a korábbi írásaiban is hozza magával az MSZP-s, DK-s attitűdöt. Ennek fényében pedig nem meglepő, hogy a kamara politikai aktorként lép fel – fűzte hozzá. Takács Péter meglepődött volna, ha a feljelentéskultúrát a vérében hordozó magyar baloldal nem fordult volna az Európai Bizottsághoz.

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

***

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik