Megszavazták: megszűnik a kötelező orvosi kamarai tagság

2023. február 28. 15:20

A folyamatban lévő etikai eljárásokat az orvosi kamara helyett az Egészségügyi Tudományos Tanács folytathatja le.

2023. február 28. 15:20
null

Kedden az Országgyűlés 122 igen és 31 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül megszavazta az egészségügyben működő szakmai kamarákról szóló törvény hétfőn benyújtott módosítását. A törvényjavaslatot a Belügyminisztérium terjesztette elő hétfőn.

Ennek értelmében 

megszűnik a kötelező orvosi kamarai tagság,

a folyamatban lévő etikai eljárásokat pedig az orvosi kamara helyett az Egészségügyi Tudományos Tanács folytathatja le.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. március 01. 09:13
Mo-n jelentős területeken nincs, illetve nem teljes értékű az ellátás. További romlást előidézni felelőtlen és erkölcstelen álláspont. A MOK ezt az erkölcstelen álláspontot képviseli. Sokaknak az érdeke - a saját befektetéseik miatt - az egészségügy és a Társadalombiztosítás szétverése és magánosítása. Ez a folyamat régóta megy. Ez nem a lakosság érdeke! A MOK és a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ a balliberális gazdasági érdekek kiszolgálója! DK-s érdekek elvtelen képviselői szemben a lakosság érdekeivel. Szakmai érvek helyett demagógia amit előadnak.
petike21
2023. március 01. 08:50
Ez a Dk-s szekta szektája ?
gekk
2023. március 01. 01:49
A szokásos orbitféle moslék. Azt csinál, amit akar. 2910-ben visszaálította, most megszünteti. Orbit szemszögéből akkor pozitív volt, mert a szemét fletó megszüntette, most is pozitív, mert a szemét orvosok nem kussolnak, ezért orbit szétcsap közöttük.
critical man
2023. február 28. 20:36
Én úgy látom, hogy odabasztunk a libsi dékás kazár hüllő keltetőnek. Jól tettük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!