Vajon mit mondanak ma azok, akik éveken keresztül nyilvánosan gyűlölték a menekülteket?

2022. március 15. 19:33

Nem kéne most is kerítést építeni?

2022. március 15. 19:33
null
Ágoston László

„Vajon mit mondanak ma azok, akik éveken keresztül nyilvánosan gyűlölték a menekülteket? Nem kéne most is kerítést építeni Magyarország nyugati határain, hogy megvédjuk Európát az első biztonságos országból tovább haladóktól? Mivel az iróniát nem szokás érteni, ezért kényszerből leírom: nem. De talán mai szemmel jobban megérthető az a végtelen aljasság, amivel milliók kezelték őket.

Amikor egy fagyasztóautóban 71 ember halt meg (közte nők és gyerekek), az erről szóló híreket pedig ellepték a »miért nem több?« , »kellene még sok ilyen kamion!« – kommentek. Amikor a kormánynak 1294 embert (mai szemmel gondolj bele ebbe a számba!) kellett volna befogadnia, de tízmilliárdokat költött inkább plakátkampányokra, hogy hasznot húzzon belőlük.

Mi a különbség egy szír és egy ukrán menekült között? Egyik részről rengeteg: nem lehet összehasonlítani egy két hete tartó kétszereplős konfliktust és végtelenül bonyolult, sokéves közelekeletivel, de amit évek óta próbálunk sokan eljuttatni az agyakig, hogy mindkettő ember. És szenved.

Nem utolsó sorban mindkettő Putyin miatt került Magyarországra, de vannak, akik ezt fejtegetés nélkül is értik és vannak, akik szerint nincs is háború. Szóval 1294 menekültet kellett volna pár éve befogadnunk. Akiket aztán be is fogadott az ország és senkinek fel sem tűnt. Mert 1300 ember senkinek fel se tűnt volna, ha nem ömlött volna a mocsok róluk mindenhonnan évekig.

Megjegyzem, pont ettől válik még nagyszerűbbé a civilek munkája ma. Ahogyan sokan megmutatják, hogy sok évnyi embertelenítés után is maradt bennük rengeteg emberség. Bárki is legyen az áldozat, akivel szembekerülnek.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 239 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2022. március 17. 15:58
Laci, nem mindenki liberális, van aki tud gondolkodni és küólönbséget tenni 10 biztonságos országon átgázolt szerenccsvadászok és az első biztonságos országba érkező - tehát igazi - menekültek között.
amca
2022. március 16. 23:33
Huyyegyerek . A magadfajta senkik arról híresek .hogy 1 centet sem költenek erre, Csak a pofájuk jár. A más pénzén millió migrit befogadnak. Senki nem gyülöl senkit, de a humanizmus anyagi oldala véges. A tied 1 cent.
Sorted87
2022. március 16. 23:05
A birkák akik ennyire imádják a menekülteket azért néha szét nézhetnének a saját szemükkel mondjuk a belvárosban. Ezek legalább annyira gusztustalan népek mint a szírek voltak. És ezeket akarjátok eltartani?
Tuco
2022. március 16. 23:01
Azt nem tudom mit mondanak,én viszont azt mondom rohadj meg provokátor féreg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!